TERZIĆ DEMANTOVAO MAKEDONSKE MEDIJE: Babunski nije na prodaju
Foto: Saša Pavlić

Zvezdu ne zanima Dinamo

TERZIĆ DEMANTOVAO MAKEDONSKE MEDIJE: Babunski nije na prodaju

Fudbal -

David Babunski je Zvezdin i ostaće u Crvenoj zvezdi, poručio je generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić, posle pisanja makedonskih i hrvatskih medija da je za njega zainteresovan zagrebački Dinamo.

David Babunski (22) stigao je na Marakanu prošle zime iz Barselone čiju je prošao omladinsku školu. Iako najavljen kao veliki talenat i potencijal, nije uspeo da se potvrdi kod trenera Miodraga Božovića. Razlog je mala minutaža, mada David Babunski imaju "magiju u desnoj nozi", jer je nekoliko puta demonstrirao prefinjenu pas igru.Zagrebački Dinamo od leta pomno prati mladog Makedonca, posebno njegove igre za mladu reprezentaciju te zemlje. David Babunski je član možda i najbolje generacije koju je imao makedonski fudbal od dobijanja samostalnosti 1991. godine.

Mladi Makedonci izborili su direktan plasman na Evropsko prvenstvo u Poljskoj, ispred Francuske, Islanda, Severne Irske i Škotske. Navodno, na meču protiv Škotske (2:0) u Skoplju, Babunskog su pratili skauti Zdravka Mamića. David Babunski ima ugovor sa Crvenom zvezdom do juna 2018. godine, a prema saznanjima Kurira otkupna klauzula za njega, ne bi bila manja od dva miliona evra.Generalni direktor Zvezdan Terzić odbacuje bilo kakvu mogućnost odlaska mladog Makedonca.- Ne interesuje nas ta priča oko Dinama! David Babunski je veliki potencijal. Može biti budućnost Crvene zvezde i nije na prodaju - bio je kratak, ali vrlo precizan Zvezdan Terzić.Inače, David Babunski je čukununuk čuvenog četničkog vojvode Jovana Stojkovića Babunskog, junaka iz srpsko-turskih, balkanskih i Prvog svetskog rata, po kojem je 1907. godine spevana nadaleko poznata pesma "Spremte se, spremte, četnici". I sin poznatog fudbalera skopskog Vardara Bobana Babunskog. Njegov mlađi brat Dorijan prošao je omladinsku školu Reala iz Madrida i član je ljubljanske Olimpije.A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track