TRAMP: DA LI ŽIVIMO U NACISTIČKOJ NEMAČKOJ? Priče da me Rusi drže u šaci su laž i lov na veštice!
Foto: Reuters

Laž

TRAMP: DA LI ŽIVIMO U NACISTIČKOJ NEMAČKOJ? Priče da me Rusi drže u šaci su laž i lov na veštice!

Planeta -

NJUJORK - Izabrani predsednik SAD odbacio je medijske navode o tome da Rusi imaju kompromitujuće lične i finansijske podatke o njemu, kao "politički lov na veštice".

"Lažne vesti - potpuni politički lov na veštice!", napisao je Tramp na svom Tviter nalogu nakon što je mreža CNN objavila da u poverljivim dokumentima koji su predati Baraku Obami i Trampu piše da Rusi tvrde da imaju kompromitujuće lične i finansijske podatke o Trampu.

"Rusija nikada nije pokušala da iskoristi moć protiv mene", napisao je Tramp na Tviteru. "Nemam ništa sa Rusijom - ni dogovore, ni kredite, ama baš ništa", dodao je predsednik SAD.

"Sa lakoćom sam osvojio izbore. Taj veliki pokret je potvrđen, a nepošteni protivnici pokušavaju da omalovaže našu pobedu lažnim vestima", tvitovao je on.

"Obaveštajne agencije ne bi smele da dozvoljavaju da ovakve laži 'procure' u javnost. Poslednji pucanj u mene. Da li živimo u nacističkoj Nemačkoj?", dodao je Tramp.

Ti navodi su bili predstavljeni uz izveštaj o navodnom ruskom hakovanju tokom predsednickih izbora 2016. godine.

Takođe, nekoliko američkih medija objavilo je dokument od 35 stranica, a ta priča cirkuliše u Vašingtonu već mesecima. Dokumenti opisuje navodni "seksi" video-snimak sa prostitutkama tokom Trapove posete jednom hotelu u Moskvi 2013. godine. Takođe navode da su ruski zvaničnici predlagali unosne poslove kako bi mogli da utiču na Trampa, prenosi AFP.

Taj neprovereni izveštaj objavioje BazFid (BuzzFeed).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track