PARTIZAN PRATI ZVEZDU: Sloboda pala u završnici, Saša Ilić stigao Bobeka

trka se nastavlje

PARTIZAN PRATI ZVEZDU: Sloboda pala u završnici, Saša Ilić stigao Bobeka

Fudbal -
Fudbaleri Partizana savladali su Slobodu sa 1:0 u 20. kolu Superlige Srbije. Gol odluke postigao je kapiten crno-belih Saša Ilić u 83. minutu

BEOGRAD - Fudbaleri Partizana savladali su Slobodu sa 1:0 u 20. kolu Superlige Srbije.Gol odluke postigao je kapiten crno-belih Saša Ilić u 83. minutu. To je bio Ilićev 118. prvenstveni gol, čime je izjednačio rekord legendarnog Stjepana Bobeka.Bila je to još jedna izuzetno teška utakmica za Partizan, koji sada ponovo ima samo jedan bod manje od lidera prvenstva Crvene zvezde.To znači da se šampionska trka nastavlja. Zvezda trenutno vodi na tabeli sa 47 bodova, dok je Partizan drugi sa 46.Zvezda je nešto ranije u Novom Sadu savladala ekipu Donjeg Srema takođe sa 1.0.Aktuelni šampion Srbije bio je ozbiljno oslabljen u duelu sa Užičanima. Trener Marko Nikolić imao je velikih problema sa sastavom tima jer nije mogao da računa na četvoricu suspendovanih fudbalera - Milana Obradovića, Vladimira Volkova, Nikolu Ninkovića i Danka Lazovića.Posle jalovog prvog poluvremena fudbaleri Partizana su u nastavku zaigrali mnogo agresivnije i to im se isplatilo u završnici meča, kada je Saša Ilić, posle centaršuta Škuletiča, glavom savladao do tada odličnog golmana Rankovića.Na poluvremenu umesto Malbašića u igru je ušao Luka koji je razmrdao Partizan i pokrenuo veliku ofanzivu crno-belih koja je krunisana pogotkom u 83. minutu.

TOK MEČA(18.43) 90.+3 - Kraj utakmice, Partizan je pobedio Slobodu sa 1:0Fudbaleri Partizana imali su još nekoliko dobrih prilika u završnici meča, ali nije bilo promene rezultata. Crno-beli su tako ponovo prišli Crvenoj zvezdi na samo bod zaostatka, pa se šampionska trka nastavlja.(18.42) 83. minut Gooooool! Partizan vodi sa 1:0.Strelac je kapiten Saša ilić. Centarirao je Škuletić, a Ilić na drugoj stativi glavom pogađa mrežu golmana Rankovića. To je Ilićev 118. prvenstveni gol, čime je izjednačio rekord legendarnog Stjepana Bobeka.

http://www.youtube.com/watch?v=A5nsfywBK9c
(18.33) 74. minut - Prete i gosti Slobode Partizana Lukač Ćovin Mihajlović (18.24) 65. minut - I dalje nema golova Drinčić (18.16) 57. minut - Ranković je nesavladiv Škuletić Luka

(18.12) 53. minut - Ofanziva crno-belih

Napada Partizan, ali golman Rankovič sve brani. Škuletić je šutirao sa pet metara glavom, ali ostaje 0:0. (18.06) 47. minut - Silovit start Partizana

Odmah velika prilika za Partizan. Dobra kombinacija Luke, Škuletića i Ilića, ali odbrana Slobode u poslednjem trenutku interveniše.(18.05) 46. minut - počelo je drugo poluvreme

II poluvreme

(17.45) 45. minut - Promašaj Malbašića za kraj prvog poluvremenaNajbolja prilika za Partizan. Crno-beli su imali inicijativu u završnici prvog poluvremena, ali nije bilo kvalitetnog završnog udarca. Domaći fudbaleri najbolju priliku propuštaju u 45. minutu kada je posle centaršuta Saše Ilića Malbašić sa 12 metara nekontrolisano šutirao preko gola. To ujedno bio i kraj prvog dela igre.(17.36) 36.minut - Budi se PartizanDva dobra napada crno-belih. U oba navrata centrirao je Vulićević. Prvu loptu pokupio je golman Ranković, da bi zatim Škuletić bio neprecizan.(17.31) 31. minut - Bez pravih prilikaPola sata igre na stadionu Partizana. Nema pravih prilika na obe strane. Posle bledog starta fudbaleri Slobode igraju sve sigurnije, dok Partizan nikako ne može da stigne do prave prilike.(17.21) 21. minut - Prva izmena na utakmiciPrinudna izmena kod gostiju. Iz igre izlazi povređeni Gojković, a na terenu je Ćovin.

(17.18) 18. minut - Greška linijskog sudijeIako je golman Lukač intervenisao ispred Tijaga u nastavku akcije dosuđen je nepostojeći ofsajd. Bila je to velika šansa za goste. U brzoj kontri Malbašič Partizanu donosi prvi korner na utakmici.(17.12) 12. minut - Odličan udarac Škuletića.

Prva ozbiljna pretnja golu Slobode. Šutirao je Škuletić, ali je sa 18 metara bio za malo neprecizan. Lopta je prošla pored stative.(17.10) 10. minut - Nema pravih prilikaU uvodnim minutima nema većih uzbuđenja. Oba golmana su maksimalno koncentrisana na startu meča.(17.00) 1. minut - Utakmica je počelaPartizan ima inicijativu na početku meča. Lopta je uglavnom na polovini gostiju.

(16.55) - Dobrodošli na Kurir sport

Partizan na svom stadionu dočekuje Slobodu iz Užica u 20. kolu Superlige Srbije. Ovo je prvi meč Partizana na renoviranom stadionu, sa crno-belim stolicama. Na tribinama je oko 7.000 navijača.

Sastavi:PARTIZAN: Lukač, Vulićević, Trajković, Stanković, Gulan Drinčić, Ilić, Brašanac, Živković, Malbašić, Škuletić.SLOBODA: Ranković, Terzić, Lovrić, Raković, Gojković, Okuno, Maksimović, Žeravica, Galvao, Pejović, Mihajlović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track