IZMENJEN REŽIM JAVNOG PREVOZA: Radovi u Cara Dušana menjaju trase tramvaja
Foto: Nebojša Mandić

DRUGAČIJI REŽIM RADA

IZMENJEN REŽIM JAVNOG PREVOZA: Radovi u Cara Dušana menjaju trase tramvaja

Beograd -

BEOGRAD - Menja se režim rada linija javnog gradskog prevoza zbog radova na tramvajskim šinama u ulici Cara Dušana koji će se izvoditi od subote do ponedeljka, kažu iz GSP.

Kako je navedeno, u subotu će tramvaji sa linije 2 saobraćati na spoljašnjem krugu redovno, dok na unutrušnjem krugu neće saobraćati, a linije 5 i 9l će se privremeno ukinuti, takođe, uspostaviće se privremena autobuska linija 5A na relaciji Dorćol "Milan Muškatirović" - Vukov spomenik.

U saopštenju je istaknuto da se privremeno ukidaju stajališta "Trg Slavija" za linije 2 i 9L u smeru ka "Glavnoj železničkoj stanici", "Pravni fakultet" u Beogradskoj ulici u oba smera za liniju 9L i za liniju 2 u smeru ka Trgu Slavija, "Vukov spomenik" u Ruzveltovoj ulici za linije 2 i 5 u smeru ka Bulevaru kralja Aleksandra, kao i "Vukov spomenik Bulevar kralja Aleksandra", u oba smera, za liniju 5.

Na trasi autobuske linije 5A, vozila će koristiti postojeća stajališta JGP.

Zbog radova na tramvajskim šinama, u Ulici Cara Dušana u zoni raskrsnice sa Dositejevom ulicom (unutrašnji krug tramvajske linije 2), koje će izvoditi OJ "Elektrograđevinska operativa" JKP GSP "Beograd", u periodu od subote 24. juna od 00:30 do 26. juna 2017. godine do 3:30 časova, menja se režim rada linija JGP.

U subotu i nedelju, tramvaji sa linije 2, na spoljašnjem krugu saobraćaće redovno, a na unutrašnjem krugu neće saobraćati. Tramvajske linije 5 i 9l privremeno se ukidaju; tramvajska linija 7 se pojačava; uspostavlja se privremena autobuska linija 5A, na relaciji Dorćol - SRC "Milan Muškatirović" - Vukov spomenik.

Trasa linije (u oba smera): Tadeuša Košćuška - Cara Dušana - Džordža Vašingtona - 27. marta - Kraljice Marije i Vukov spomenik. Dolazno - polazno stajalište za liniju 5A (kod Vukovog spomenika) je u Ulici Kraljice Marije (u terminusu sa linijom 32).

Privremeno se ukidaju stajališta: Trg Slavija u Nemanjinoj ulici, za linije 2 i 9L u smeru ka "Glavnoj železničkoj stanici"; "Pravni fakultet" u Beogradskoj ulici, u oba smera, za liniju 9L i za liniju 2 u smeru ka Trgu Slavija; "Vukov spomenik" u Ruzveltovoj ulici za linije 2 i 5 u smeru ka Bulevaru kralja Aleksandra; "Vukov spomenik - Bulevar kralja Aleksandra", u oba smera, za liniju 5.

Na trasi autobuske linije 5A, vozila će koristiti postojeća stajališta JGP.

(Kurir.rs/Tanjug, Foto: Nebojša Mandić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track