KAKO SE SNS POIGRAVA ZAKONOM: Naprednjačka okupacija Beograda
Foto: Stefan Jokić

NE DAJU VLAST

KAKO SE SNS POIGRAVA ZAKONOM: Naprednjačka okupacija Beograda

Beograd -

Gradska vlast, u strahu od gubitka izbora, raspisala konkurs za čelnike 24 od 25 sekretarijata na period od pet godina, kako bi zadržali svoje ljude na ključnim pozicijama

U strahu da bi mogli da ljosnu na izborima za Grad Beograd, naprednjaci su krenuli u okupaciju Gradske uprave. I to doslovno.

Gradska uprava je, naime, koristeći rupe u zakonskim procedurama, raspisala konkurs za izbor čelnika 24 od 25 sekretarijata (imaju ulogu ministara u gradskoj vlasti) na period od pet godina.

Kako aktuelnom gradskom veću mandat traje još najduže devet meseci, to znači da će gradska vlast postaviti gradske sekretare i njihove zamenike za ceo naredni mandat, nezavisno od toga ko pobedi na izborima i uđe u Skupštinu grada! Na konkursu će biti primljeno ukupno 49 osoba - 24 sekretara i 25 podsekretara sekretarijata (izuzet je sekretar za poslove odbrane).

Pokret Dosta je bilo prvi je ukazao na ovu naprednjačku smicalicu, koja bi, ukoliko naprednjaci izgube izbore u Beogradu, umnogome mogla da oteža rad naredne gradske vlade.

- Nakon Odluke o Gradskoj upravi koja je izglasana na sednici Skupštine Grada krajem prošle godine, svi gradski sekretari i podsekretari bili su u statusu vršilaca dužnosti sa oročenim mandatom od nekoliko meseci, tako da su gradski čelnici sad iskoristili pogodan trenutak i koristeći nedostatke u zakonskim procedurama, obesmislili čitav proces postavljenja - naveli su iz pokreta DJB.

Kako navode, ovakva odluka nedvosmisleno svedoči o strahu i panici vladajuće koalicije od rezultata narednih gradskih izbora i nameri da postavi i zadrži svoje partijske poslušnike na ključnim, najodgovornijim i najvišim mestima u Gradskoj upravi.

- U skladu sa „zakonima partokratije“, nema sumnje da će ova mesta biti popunjena nedovoljno kvalifikovanom partijskom vojskom, umesto da ih zauzmu najbolji, najstručniji i najkvalifikovaniji u svojim oblastima - kažu u DJB.

Nikola Nikodijević, predsednik gradske skupštine, nije odgovorio na SMS s konkretnim pitanjima, a u ranijem obrazloženju iz Grada navedeno je da su se na ovaj korak odlučili jer su svi sekretari i njihovi zamenici imali status v. d.

Balša Božović

SMENIĆEMO NAPREDNJAČKE POSLUŠNIKE

Poslanik DS Balša Božović kaže da su naprednjaci uvereni da će izgubiti izbore, te rade sve kako bi ostali na vlasti i posle toga.

- To je očajnički pokušaj da zadrže neke fotelje, smatrajući ih ličnim - kaže Božović i dodaje:

- Oni to rade i kad su u pitanju razni drugi korupcionaško-tajkunski poslovi. Ljudi koji svoj posao rade pošteno u Gradu ostaće na svojim pozicijama, a oni koji su tu preko stranke, samo da bi napunili džepove, neće ostati.

Kurir / Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track