GUŽVA ZA MESTO U DRŽAVNIM USTANOVAMA: Roditelji koji su uložili žalbu, sada mogu da upišu dete u vrtić
Foto: Profimedia

GUŽVA ZA MESTO U DRŽAVNIM USTANOVAMA: Roditelji koji su uložili žalbu, sada mogu da upišu dete u vrtić

Beograd -

BEOGRAD - Beogradske predškolske ustanove pozitivno su rešile 1.841 žalbu roditelja koji nisu dobili mesto u državnim vrtićima na konkursu i sada će, po okonačnju žalbenog postupka, početi upis dece.

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak rekao je da je to rezultat napora svih uključenih u sistem predškolskih ustanova u Beogradu i da je zadovoljan što su direktori reagovali na njegov apel da se preispitaju kapaciteti svih vrtića, kako bi se roditeljima izašlo u susret.

Najvažnija je bezbednost dece i gde god smo utvrdili da je moguće, proširili smo kapacitete. Nastavljamo dalje uz maksimalnu odgovornost prema poslu kojim se bavimo, kazao je Gak.

On je istakao da će u septembru sigurno biti još mesta za mališane, budući da će se tokom leta roditelji koji su konkurisali na više mesta odlučivati za vrtiće, a biće završena i adaptacija nekoliko škola koja će svoja vrata otvoriti i za predškolsku decu.

Kako ističe, i saradnja sa privatnim vrtićima je dala odlične rezultate i ove godine grad će refundirati deo troškova za oko 3.000 dece koja nisu mogla da budu upisana u gadske vrtiće.

(Kurir.rs/Fonet, Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track