11:29

Amazon usred Beograda

KURIR TELEVIZIJA

AMAZON USRED BEOGRADA: Turisti oduševljeni vožnjom kajakom po Dunavu, potpuno NOVO ISKUSTVO sa reke

Beograd -

Većina turista se prilikom posete metropolama, uključujući i Beograd, uglavnom fokusiraju na najuži centar, Skadarliju, Knez Mihailovu ulicu, Kalemegdan. Međutim, postoje i oni koji biraju drugačiji put da upoznaju prestonicu i Srbiju, pa se sve češće mogu sresti kako jašu konje, u panoramskom razgledanju ili u vožnji čamcima i kajakom.

Danijel Đorđević promoviše ovu vrstu upoznavanja okoline grada kroz svoju organizaciju simboličnog naziva "No fet no stress", što u slobodnom prevodu Mršavi i opušteni.

1 / 1 Foto: Kurir Televizija

Ekipu Kurir televizije poveo je na turu Beogradski Amazon, uzvodno od novog Pupinovog mosta, tzv. kanal Beljarica.

Bez buke motora, krećući se samo snagom sopstvenih mišića, zalazimo u zelenu oazu u kojoj nema vremena, nema zagađenja, samo zelenilo, voda, ptice...

1 / 1 Foto: Kurir Televizija

"Svi se oduševe. Kao džungla. I plus kad ozeleni tek tada imaš pravi osećaj. Kad izađemo iz ovog zeleniša dočeka nas jedan par labudova i mužjak nas je nekoliko puta isprepadao, iako mu je gnezdo daleko. On se zaleti kao kamikaza, imali smo osećaj da će da se zabije u nas", navodi Danijel, dok ostalih sedam članova ekipe, među njima i instruktori, uživa u pogledu na netaknutu prirodu.

1 / 1 Foto: Kurir Televizija

Ovo je prirodno mrestilište ribe i ribolov je strogo zabranjen. Sve i izgleda kao vrlo osetljiv ekosistem koji treba da se upoznaje upravo ovako. Bez buke i da aktivnosti svedete samo na posmatranje. I zaista, ukoliko želite da reku doživite na pravi način, sigurno je najbolje da to uradite na kajaku.

"Juče smo bili na krčedinskoj adi, mi to nazivamo kajak safari. Tu su životinje, idemo od špica, imamo krave, konje, imamo stare sorte. Imamo svinje mangulice", priča nam Danijel koji je popularisao ovaj vid razgledanja okoline Beograda.

1 / 1 Foto: Kurir Televizija

Oni koji su probali aktivnost na Beogradskom Amazonu, uključujući i našu ekipu, kažu da je umor posle dva sata veslanja vredeo, a da bi ih još nekoliko ovakvih tura učinilo jačim, mršavijim i smirenijim.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:06

DUNAV ODLIČNOG KVALITETA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track