stižu sa svih strana

DOLAZE IZ AFRIKE U ČAČAK NA POPRAVKU ZUBA: Dentalni turizam u Srbiji cveta bez obzira na pandemiju (KURIR TELEVIZIJA)

Srbija -

Nije tajna da dentalni turizam u Srbiji cveta već deceniju unazad, pre svega zbog razlike u cenama stomatoloških usluga u odnosu na one u inostranstvu.

Tako je cena bezmetalne krunice kod nas oko 100 evra dok je za istu intervenciju bilo gde u svetu potrebno izdvojiti i do pet puta više. Doktor stomatologije Slobodan Mitrović za Kurir televiziju kaže da je i tokom prošle godine vladala velika zaiteresovanost klijenata sa svih kontinenata.

- Od Severne Amerike do Južne Amerike, Afrike, Azije i naravno Evrope. Pacijenti dolaze sa svih strana, neki slučajno, a neki po preporuci - objasnio je doktor Mitrović.

Kako kaže, stranci su zainteresovani za širok spektar usluga, od estetske protetike do implatologije.

Sa druge strane, oralna higijena u Srbiji nije na zavidnom nivou, a stomatolozi upozoravaju da higijena kod beba već počinje po izlasku iz porodilišta.

- Prva komunikacija sa doktorom stomatologije treba da bude kad dete ima mesec dana, čisto da bi roditelj znao šta treba da radi, kad treba da čisti usnu duplju bez ijednog zuba u vilici - navodi dr Ana Luković i dodaje da pranje prvih zuba četkicom može da se upražnjava od detetovog šestog meseca života.

(Kurir.rs)

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track