HITNA NA LEPOM ZADATKU: Pomogli ženi koja se porađala u kući, rodio se dečak!
Foto: Marina Lopičić

Noćas samo tri udesa

HITNA NA LEPOM ZADATKU: Pomogli ženi koja se porađala u kući, rodio se dečak!

Beograd -
Lekarima su se najčešće obraćali alkoholisani, psihijatrijski bolesnici, astmatičari i pacijenti sa hipertenzijom

BEOGRAD - Tokom noći u Beogradu su se dogodila tri saobraćajna udesa u kojima su tri osobe povređene, izjavila je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Žena stara oko 49 godina je kao pešak oko 19 časova u Ulici Slavka Rodića zadobila povrede glave i slabinskog dela leđa i potres mozga, a prevezena je u Urgentni centar, rekla je Macura. Mladić star 25 godina je u udesu, koji se dogodio oko 20.10 časova u Ulici Vojvode Šupljikca, zadobio povredu glave, a prevezen je u Urgentni centar, istakla je portparol Hitne pomoći.Muškarac star oko 30 godina je u udesu oko 22.50 časova na autoputu za Zagreb preko puta "Steka" zadobio razderotine glave, a prevezen je u Urgentni centar, kazala je Macura. Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 132 intervencije od kojih 17 na javnim mestima, a lekarima su se najčešće obraćale alkoholisane osobe, psihijatrijski bolesnici, astmatičari i pacijenti sa hipertenzijom, navela je Macura.

Lekari Hitne pomoći noćas su imali i jedan lep zadatak - pomogli su ženi koja je počela da se porađa kod kuće. Ona je rodila zdravo muško dete.Za protekla 24 sata Hitna pomoć je u Beogradu obavila 262 intervencije od kojih 54 na javnim mestima, precizirala je Macura.

Macura je savetovala uzimanje toplih napitaka, nošenje adekvatne odeće i obuće, provetravanje prostorija, a relativno zdravim osobama pojačanu ishranu. Portparol Hitne pomoći je savetovala da je potrebno čuvati se respiratornih virusnih infekcija.

(EPK/Pink/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track