KOLEKTIVNO DA 17. PUT: Venčali se zbog prava na penziju

TRADICIJA

KOLEKTIVNO DA 17. PUT: Venčali se zbog prava na penziju

Beograd -
Ispred Skupštine grada sto parova stupilo u brak.Najstariji Gordana (65) i Dragoslav Zdravić (64) sudbonosno „Da“ izgovorili iz praktičnih razloga

BEOGRAD - „Upoznali smo se pre tri godine. Mislim da je to bila ljubav na prvi pogled. Rešili smo da se venčamo sa drugim mladencima jer smo želeli da naše venčanje bude posebno, kao iz bajke. Ovo je baš tako i bilo.“Ovo za Kurir kažu Gordana i Mirko Stević (19), jedan od najmlađih parova koji su juče ispred Skuštine grada Beograda sa još oko 100 mladenaca izgovorili sudbonosno „da“.Da su jedno za drugo znali su još pre tri godine i iako su vrlo mladi, kažu da nemaju nikakve sumnje da jedno sa drugim žele da provedu ostatak života.- Gordanu sam upoznao na hrišćanskom kampu u Vrdniku. Tada smo imali 16 godina. Ostali smo u kontaktu iako ja živim u Smederevu, a ona u Novom Sadu. Kažu nam da smo previše mladi za brak, međutim, mi se ne slažemo sa tim. Mi znamo da je to ljubav za ceo život - kaže Mirko.

Stali na ludi kamen... Gordana i Dragoslav
Stali na ludi kamen... Gordana i Dragoslav

Gordana (65) i Dragoslav Zdravić (64) najstariji su par koji se juče venčao. Za razliku od mlađih parova, oni su to uradili, kako kažu, iz praktičnih razloga.- Mi smo već 30 godina u braku, imamo i sina koji ima 25 godina. Rešili smo da se venčamo zbog naslednog prava na penziju, odnosno da bi moja supruga u slučaju moje smrti mogla da stekne pravo na moju penziju. Eto, nije li to ljubav?! - sa osmehom je upitao Dragoslav Zdravić.

Mirko Stević (19): Kažu nam da smo premladi za brak, a ja znam da je to za ceo život
Mirko Stević (19): Kažu nam da smo premladi za brak, a ja znam da je to za ceo život

Inače, okupljanje budućih bračnih parova počelo je još u devet sati na Terazijama. Mlade u venčanicama izazivale su pažnju Beograđana dok su mladoženje ponosno hodale pored njih.

Opleo po Jasmini Mitrović MarićŽIKA ŠARENICA: NE BIH SE ŽENIO TOMINOM SAVETNICOMSreću mladencima poželela je savetnica predsednika republike Jasmina Mitrović Marić. Međutim, kako se govor savetnice Tomislava Nikolića odužio, Živorad Nikolić, voditelj „Žikine šarenice“, morao je da je opomene.- Nikad se ne bih venčao sa tobom. Ne bih mogao da dođem do reči od tebe - rekao je Žika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track