ODREKLI SE ZBOG POPLAVE: Odbornici od 1. januara 2015. ponovo primaju naknadu
Foto: Aleksandar Jovanović

Skupština grada donela odluku

ODREKLI SE ZBOG POPLAVE: Odbornici od 1. januara 2015. ponovo primaju naknadu

Beograd -
Kada je reč o primanjima odbornika, utvrđeno je da oni imaju pravo na naknadu za obavljanje te dužnosti u mesečnom neto iznosu od 10.000 dinara

BEOGRAD - Odbornici Skupštine grada će od 1. januara naredne godine ponovo primati naknadu od 10.000 dinara koje su se odrekli zbog pomoći za poplavljene, odlučila je danas Skupština grada.

Na početku današnje sednice imenovano je i nekoliko direktora i vd direktora preduzeća čiji je osnivač grad, a doneta je i odluka o formiranju Gradskog štaba za vanredne situacije čiji je sastav izmenjen.

Kada je reč o primanjima odbornika, utvrđeno je da oni imaju pravo na naknadu za obavljanje te dužnosti u mesečnom neto iznosu od 10.000 dinara.

Ta odluka se donosi pošto su se odbornici 28. maja ove godine složili da se odreknu primanja i da ih usmere na pomoć i sanaciju šteta na poplavljenim područjima i za pomoć stanovništu pogođenog poplavama.Odluka o naknadi za vršenje odborničke dužnosti primenjivaće se od 1. januara.

Kada je reč o direktorima javnih preduzeća razrešen je v.d. direktor Muzeja afričke umetnosti - zbirka Vede i dr Zdravka Pečara, Narcisa Knežević Šijan, a na to mesto je postavljena Marija Aleksić.

Razrešen je i v.d. direktor Muzeja grada Bograda Tatjana Korićanac koja je potom imenovana za direktora te ustanove na period od četiri godine.Odbornici su razrešili v.d. drektora Sportsko-rekreativnog centra Pionirski grad Slobodan Jakišća na lični zahtev, a na to mesto je imenovan Ljubomir Jovanović.Sa funkcije v.d. direktora Doma zdravlja Stari grad razrešena je Vesna Janjušević, a potom imenovana za direktora na period od četiri godine.

Skupština grada je na početku sednice donela rešenje o obrazovanju Gradskog štaba za vanredne stiuacije u izmenjenom sastavu.

Prema tom rešenju, komandant štaba i dalje će biti gradonačelnik Siniša Mali, dok su za njegove zamenike imenovani zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović i član gradskog veća Slobodan Šolević.Za načelnika Štaba imenovan je Rade Milošević, načelnik uprave za vanerdne situacije u Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track