PROTEST ZBOG PREVOZA: Udruženje građana traži raskid saradnje s Bus Plusom
Foto: Bus Plus

Ispred gradske uprave

PROTEST ZBOG PREVOZA: Udruženje građana traži raskid saradnje s Bus Plusom

Beograd -
Nova gradska vlada su pogazili predizborna obećanja da će raskinuti ugovor sa BusPlusom. Umesto toga, rešili su da zaštite laku zaradu vlasnika BusPlusa, a da nama nasiljem i represijom ograniče korišćenje usluga javnog prevoza koji je naše zajedničko dobro, kažu u Udruženju 99 posto

BEOGRAD - Udruženje građana "99 posto" ocenilo je danas da su gradske vlasti Beograda pogazile predizborna obećanja o naplati prevoza i pozvalo građane na protest zbog najave da će od Nove godine biti ukinute pojedine kategorije povlašćenih putnika.

"Nova gradska vlada su pogazili predizborna obećanja da će raskinuti ugovor sa BusPlusom. Umesto toga, rešili su da zaštite laku zaradu vlasnika BusPlusa, a da nama nasiljem i represijom ograniče korišćenje usluga javnog prevoza koji je naše zajedničko dobro koje subvencionišemo sa više od 70 odsto", piše u saopštenju.

To udruženje je navelo da je i pored protesta upozorenja, održanog prošle nedelje ispred gradske uprave, novopostavljeni direktor Direkcije za javni prevoz Grada Beograda, Uglješa Mitrović najavio da će biti ukinute pojedine kategorije povlašćenih putnika i da će biti angažovano 1.300 komunalnih policajaca koji će asistirati kontrolorima.

"Ovaj javni službenik ignoriše naše predloge za promenu načina finansiranja javnog prevoza koje bi dovele do drastičnog smanjenja cene karata, i odbija bilo kakav dijalog s nama, građanima jer je krajnji cilj politike koju zastupa, dovođenje javnog prevoza do potpunog kolapsa, kako bi ga lakše i jeftinije privatizovali 2015. godine", ukazuje se u saopštenju.

Udruženje "99 posto" je navelo da to neće dopustiti i pozvalo građane da se u petak, 28. novembra, u 15 sati okupe ispred zgrade Sekretarijata za saobraćaj i Direkcije za javni prevoz. "Javni prevoz u Beogradu pripada nama, Beograđanima. Mi ga finansiramo, mi ga koristimo i bez naše saglasnosti nikakve mere, pogotovu one štetne, ne smeju i neće biti donete", piše u saospstenju udruženja građana "99 posto".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track