RADOVI U CENTRU: Počinje rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića
Foto: Nemanja Pančić

120 dana posla

RADOVI U CENTRU: Počinje rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića

Beograd -
Plan je da u narednih pet godina kompletan centar grada, između Zelenog venca, Trga Republike, Pariske ulice i Braće Jugovića, postane pešačka zona

BEOGRAD - Radovi na rekonstrukciji Ulice Vuka Karadžića (ugao sa Knez Mihailovom) počeće danas i trajaće 120 dana.

Radove će obići gradonačelnik Beograda Siniša Mali, gradski menadžer Goran Vesić i glavni gradski urbanista Milutin Folić.

Plan je da u narednih pet godina kompletan centar grada, između Zelenog venca, Trga Republike, Pariske ulice i Braće Jugovića, postane pešačka zona.

Kako je ranije izjavio gradski menadžer, Ulica Vuka Karadžića postaće pešačka zona, a potom i Zmaj Jovina u delu kod pošte.

Vesić je najavio da će biti zatvoren ulaz u garažu sa Obilićevog venca i ulaziće se samo iz Ulice Maršala Birjuzova, a ta garaža sledeće godine dobiće novih 220 parking mesta. Početku radova, najavljeno je iz gradske uprave, prisustvovaće i sekretar Sekretarijata za saobraćaj Dušan Rafailović, direktor Agencije za investicije Luka Petrović, direktor Direkcije za puteve Slaviša Živković, kao i direktori javnih preduzeća Grada Beograda zaduženih za rekonstrukciju ove ulice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track