ĐORĐEVIĆ NAJAVIO IZMENE ZAKONA O RADU: Poslodavci će morati odmah da prijave radnike!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

predstavljanje u decembru

ĐORĐEVIĆ NAJAVIO IZMENE ZAKONA O RADU: Poslodavci će morati odmah da prijave radnike!

Društvo -

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević najavio je da će Zakon o radu pretrpeti izvesne izmene, a da će za početak to biti samo jedan član koji se odnosi na kaznene odredbe kako bi Inspektorat rada efikasnije radio.

Đorđević je rekao da za sada zakon u širem obimu neće biti menjan.

Prema njegovim rečima, izmene Zakona o radu, pratiće i izmene zakona o socijalnom i penzionom osiguranju, koja će se sastojati u tome da će poslodavci morati da prijavljuju radnike odmah, a ne kao sada u roku od tri dana.

"Sve se vrlo brzo radi, tako da će poslodavci morati prvo da prijave radnike, a onda da ih angažuju", rekao je ministar.

Đorđević kaže i da će biti donet i čitav set zakona koji će regulisati iznajmljivanje radne snage, sezonske radove, bolovanja.

Svoje planove Ministarstvo treba da predstavi u decembru.

"Malo strpljenja, u decembru mesecu moći ćemo da komentarišemo koji su nam planovi, a eventualno da čujemo i neke sugestije. Želimo na kraju ove godine, kada budemo radili presek toga šta smo uradili, da izvestimo javnost o planovima Ministarstva i svakako, tada ćemo da iznesemo sve planove, kada su u pitanju zakoni, izmene i dopune i novi zakoni", rekao je Đorđević.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Aleksandar Jovanović/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Ovo su bili poslednji trenuci života ubijenog pekara! Evo šta se tačno odigralo u staklorezačkoj radnji!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track