DEČIJA UNIVERZITETSKA KLINIKA: Rekonstrukcija TIRŠOVE počinje za 2 meseca
Foto: Zorana Jevtić

Ministarka najavila

DEČIJA UNIVERZITETSKA KLINIKA: Rekonstrukcija TIRŠOVE počinje za 2 meseca

Društvo -

BEOGRAD - Potpredsednica vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović najavila je danas da bi rekonstrukcija Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj trebalo da počne najkasnije za dva do dva i po meseca.

Mihajlović, koja je na čelu Koordinacionog tela za realizaciju projekata, ulaganja u rekonstrukciju ili izgradnju kliničkih zdravstvenih centara, izjavila je u Resniku, da će potom krenuti i obnova bolnice "Dragiša Mišović".

Ona je podsetila da je juče sa generalnim direktorom Saobraćajnog instituta CIP Milutin Ignjatović potpisala ugovor o finansiranju izrade projektno tehničke dokumentacije za obnovu sedam kliničkih centara u Beogradu.

Foto: Dragana Udovičić
Foto: Dragana Udovičić

Za to je Ministarstvo građevinarstva saobraćaja i infrastrukture obezbedilo 260 miliona dinara.

Za rekonstruciju i nabavku potrebne opreme za svih sedam zdravstvenih ustanova obezbeđen je novac iz kredita Razvojne banke Saveta Evrope i EIB.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Klinički centri koji će biti rekonstruisani i za koje će biti kupljena nova oprema su Univerzitetska dečja klinika u Tiršovoj, Klinika za ginekologiju i akušerstvo u Višegradskoj, Urgentni centar KCS, Klinika za neurohirurgiju KCS, Institut za kardiovaskularne bolesti "Dedinje", KBC Zemun i KBC "Dr Dragiša Mišović - Dedinje".

"Kada smo stavili sve na papir nijedna ustanova osim Dragiše Mišović nema projektno tehničku dokumentaciju. Negde je to rekonstrukcija, a negde izgradnja, sređivanje unutrašnjih prostorija, kanalizacije i drugo. Potpisali smo ugovor i očekujemo u narednim mesecima da projektno tehnička dokumentacija bude gotova", navela je Mihajlović.

Ona je rekla da se prvo kreće sa Tiršovom i da će najviše dva do dva i po meseca biti potrebno da se završi dokumentacija.

"Tiršova ima ozbiljne probleme, ne postoji nijedan dokument na koji projektanti mogu da se pozovu već sada na licu mesta snimaju stanje da bi mogli da vide šta sve teba da se uradi. Dragiša Mišović ima urađenu dokumentaciju, ali mora da se preradi. Za sve ostale zdravstve ustanove mora dokumentacija da bude gotova u narednih sedam do osam meseci", dodala je Mihajlović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track