EVO KAKO DA IZBEGNETE GUŽVU NA AUTO-PUTU: Nemojte na Horgoš i Gostun, tražite alternativni prelaz...

KURIR OTKRIVA: Duge kolone smena turista izazvala totalni haos

EVO KAKO DA IZBEGNETE GUŽVU NA AUTO-PUTU: Nemojte na Horgoš i Gostun, tražite alternativni prelaz...

Društvo -
Strpljenje: Na graničnim prelazima čeka se od 30 do 120 minuta, a posebno su opterećeni oni s Mađarskom, Hrvatskom i Crnom Gorom

BEOGRAD - Kilometarske kolone i zadržavanja do dva sata obeležili su prethodni vikend na graničnim prelazima i naplatnim rampama u Srbiji.Do kolapsa na granicama, ali i auto-putu, došlo je zbog smene turista u letovalištima Grčke i Crne Gore, ali i prolaska gastarbajtera, pre svega turskih, koji rade u zemljama zapadne Evrope, pa se tako na prelazima čekalo i do dva sata!Veći broj vozila- Osetno veći broj vozila je na putevima koji vode ka Crnoj Gori, a intenzivniji saobraćaj zabeležen je na auto-putevima koji iz pravca Mađarske i Hrvatske vode ka Makedoniji i Bugarskoj, što je uzrok dužeg zadržavanja na graničnim prelazima i naplatnim rampama - navode u Auto-moto savezu Srbije.Prema podacima Uprave granične policije, na graničnim prelazima čeka se od 30 do 120 minuta. Sa Hrvatskom na prelazu Batrovci na ulazu u Srbiju zadržavanje je i više od sat vremena, a najfrekventnije je na prelazima sa Mađarskom i Crnom Gorom.Sačuvajte živceTako na Horgošu putnička vozila na ulazu iz Mađarske u Srbiju čekaju oko 90 minuta, a na izlasku čak oko dva sata, koliko se čekalo i na prelazu sa Crnom Gorom. Nešto bolja situacija je bila na graničnim prelazima sa Makedonijom i Bugarskom, gde su zadržavanja bila „samo“ do sat vremena.Putnicima se savetuje da se naoružaju strpljenjem, ali i da razmisle o korišćenju alternativnih graničnih prelaza, gde su zadržavanja manja.

Komitet za bezbednost saobraćajaZABRANITE RADOVE TOKOM LETAKomitet za bezbednost saobraćaja najavio je da će danas poslati predlog Vladi da se zakonom zabrane radovi, osim onih hitnih, na državnim putevima od 15. juna do 31. avgusta kako ne bi dolazilo do stvaranja gužvi u jeku turističke sezone.

Zorana MihajlovićMINISTARKA U IZNENADNOJ KONTROLIOvih dana je zastoja bilo i na naplatnim rampama kroz Srbiju. Zato je povećan broj inkasanata i dežurnih radnika, te su svi kanali za naplatu putarine neprekidno u funkciji. U to se juče uverila i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović, koja je bila u iznenadnoj poseti Bubanj potoku. Ona se uverila da je na toj naplatnoj stanici, gde je otvoreno 15 prolaza - pet za izdavanje kartica i deset za naplatu putarine - sve u najboljem redu. Inače, Bubanj potok je u petak oborio rekord jer je kroz tu stanicu prošlo čak 62.000 vozila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track