Prikaži najnovije vesti
pasuljanske livade, foto: fonet
Zabranjeno kretanje, zadržavanje i boravak u tom rejonu

GAĐANJE NA PASULJANSKIM LIVADAMA: Kadeti Vojne akademije vežbaju na poligonu

Društvo 5

PARAĆIN - Pripadnici Vojne akademije Vojske Srbije izvodiće gađanje na poligonu Pasuljanske livade od 22. maja do 11. juna i od 20. do 24. juna, i u tom periodu, u cilju sprečavanja neželjenih posledica, biće zabranjeno kretanje, zadržavanje i boravak ljudi i životinja u tom rejonu.

Vojni akademci će izvoditi artiljerijska, pešadijska, minobacačka i gađanje oklopnim jedinicama na poligonu tih dana od 8 do 24 sata, stoji u saopštenju, koga je potpisao savetnik na poslovima pripreme za  odbranu i vanredne situacije Skupštine opštine Paraćin Zoran Vićić.

"Poligonski prostor biće jasno označen, obeležen crvenim zastavicama i natpisima sa upozorenjem iz bezbedonsonih razloga", a stanovništvo se upozorava da "ako po završetku vežbi na tom prostoru pronađu neekslodirane projektile, koji mogu ostati nakon gađanja, o tome obeveste Policijsku stanicu u Paraćinu ili komandu jedinice VS koja je izvodila gađanje i da projektile nikako ne diraju".

U saopštenju se ističe da će u selima: Subotica, Zabrega, Buljane, Šaludovac, Gornja Mutnica i Izvor, koja se graniče sa poligonom, "biti istaknuta obaveštenje o predstojećim vojnim vežbama".

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir