Gama nož i Truebeam - najsavremenija tehnologija u lečenju kancera
Foto: PR

ACIBADEM ZDRAVSTVENA GRUPACIJA

Gama nož i Truebeam - najsavremenija tehnologija u lečenju kancera

Društvo -

Kancer je veoma ozbiljan zdravstveni problem širom sveta, a prema naučnim predviđanjima do 2030. godine oboleće 27 miliona ljudi širom sveta. Predviđanja pokazuju i da će od posledica ove bolesti umreti 17 milona ljudi.Ohrabrujuće je, ipak, da uporedo sa ovim brojkama raste i procenat uspešnih zahvata i metoda lečenja, a jedan od najboljih pristupa razvijen je u turskoj klinici Acibadem. U pitanju je individualni pristup lečenju kancera.Prof. dr Ozlem Er, specijalista onkologije iz Acibadema, ističe da su stručnjaci za prethodnih petnaest godina puno naučili o uzrocima nastanka i razvoju ćelija raka, i da se sada zna da svaka pojedinačna vrsta ima podkategoriju koja je genetski i molekularno različita."Svakog pacijenta lečimo na drugačiji način. U onkologiji se to zove individualni pristup, odnosno, primenjujemo ciljane mediciniske tretmane. Ovakav pristup se primenjuje u tri do pet odsto slučajeva kod obolelih. Nešto veći procenat pacijenata, do 30 odsto, leči se kombinacijom hemoterapije i ciljanih medicinskih tretmana", objašnjava dr Er.Acibadem bolnice raspolažu najsavremenijom tehnologijom u oblasti dijagnostike i lečenja. U dijagnostici se koriste uređaji za skeniranje sa najvišom rezolucijom i najboljim kvalitetom snimka.Takođe, klinike poseduju najmoderniju medicinsku opremu u Turskoj i postavljaju međunarodni standard u dijagnozi kancera i lečenju sa jedinstvenom tehnologijom.

Gama nož tim – iskustvo sa više od 6.000 pacijenata
Gama nož tim – iskustvo sa više od 6.000 pacijenata

Pacijenti iz našeg regiona u Acibadem odlaze najviše na neurohiruške, radiohirurške i radiološke zahvate, a prednjače oni koji se za ovu kliniku odlučuju zbog radiohirurškog zahvata Gama nožem. Za takve pacijente je omogućena specijalna ponuda koja pod cenom Gama nož paketa podrazumeva i hotelski smeštaj i avionske karte. Više informacija je moguće dobiti preko predstavništva u Beogradu.Acibadem Gama nož tim, na čelu sa čuvenim prof. dr Selčuk Pekerom, može se pohvaliti zavidnim iskustvom - više od 6.000 pacijenata tretirano je ovom tehnologijom.Radiohirurški tretman Gama nožem zaustavlja rast tretiranih promena u mozgu i one se vremenom smanjuju ili nestaju čime se postiže izlečenje pacijenta. Zahvaljujući milimetarskoj preciznosti zračenja, deluje se samo na bolesno tkivo, dok zdravo ostaje očuvano. Uz pomoć Gama noža i benigni tumori (meningeomi, adenomi hipofize i švanomi) i maligni tumori (metastaze u mozgu, tumori glije) mozga mogu biti lečeni. Uz moždane tumore, može se koristiti i za lečenje vaskularnih malformacija mozga, kao i funkcionalnih bolesti mozga (trigeminalna neuralgija, parkinsonizam, epilepsije). Ova vrsta tretmana se izvodi već 30 godina u različitim delovima sveta, a u Turskoj više od 15.Do sada je u svetu tom metodom lečeno više od 100.000 pacijenata. Gama nož koji je jedna od najrazvijenijih tehnika, i koristi za lečenje bolesti koje pogađaju mozak, prihvaćena je kao zlatni standard stereotaktične radiohirurgije.Još jedan apart se posebno izdvojio u ciljanom zračenju tumora. Truebeam isporučuje preciznu dozu zračenja, čak i kada je mali tumor u pitanju. Posebno ima primenu kod tumora glave i onih manje veličine, a koji se nalaze u neposrednoj blizini vitalnih organa. Skraćeno vreme radioterapije koje omogućuje ovaj aparat, smanjuje izloženost zdravih tkiva zračenju.

U bolnici Acibadem Kozyatagi pacijenti se leče najsavremenijom tehnologijom
U bolnici Acibadem Kozyatagi pacijenti se leče najsavremenijom tehnologijom

Truebeam se koristi kod tumora mozga koje nije moguće tretirati Gama nožem, a takođe se koristi kod tumora pluća, jetre, kičmene moždine i drugih.Ovim aparatom je moguće primeniti različite oblike radioterapije kao što su: IMRT, IGRT, Gated RT, SRS i SBRT. Kako mehanički deo ima mogućnost rotacije oko pacijenta, vreme zračenja se smanjuje čak osam puta, a izloženost drugih tkiva zračenju je smanjena za 25 odsto. Tako zračenje koje bi trebalo da traje 30 do 60 minuta, sa Truebeamom traje pet do 20 minuta.Više informacija:Predstavništvo Acibadem u Srbiji:MEDICAL PERFECTION Svetozara Markovića 68 011 265 88 62062 82 081 51acibadem.serbia@gmail.comwww.acibadem.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track