(KURIR TV) MAJKL KIRBI O SRPSKOM NJUZVIKU: To je veliki doprinos istraživačkom novinarstvu
Foto: Stefan Jokić

Pohvale

(KURIR TV) MAJKL KIRBI O SRPSKOM NJUZVIKU: To je veliki doprinos istraživačkom novinarstvu

Društvo -
Značaj ovog nedeljnika je upravo u istraživačkom novinarstvu jer ne samo u Srbiji, već u celom svetu postoje mnoge stvari koje treba obraditi i istražiti, rekao je američki ambasador Majkl Kirbi na dodeli NUNS-ovih nagrada

Ambasador SAD u Srbiji Majl Kirbi istakao je značaj istraživačkog novinarstva za društvo i kao primer naveo magazin Newsweek."Newsweek se tokom godina menjao, i sada se sve više bavi upravo istraživanjem. Mislim da je jako važno, bez obzira na to gde, da se neke priče proveravaju" rekao je Kirbi na svečanoj dodeli nagrada za istraživačko novinarstvo na Fakultetu dramski umetnosti.

http://www.youtube.com/watch?v=Ulm-GFra4YY

Kirbi je pohvalio i srpsko izdanje nedeljnika Newsweek:

"Video sam nekoliko priča koje su aktuelne iz srpskog Njuzvika, nažalost moj srpski jezik je daleko od savršenog. Međutim, bio sam na proslavi povodom pokretanja Njuzvika u Srbiji i nadam se da će nastaviti da donose dobre priče kao što je to bio slučaj sa prvim brojem ", rekao je Kirbi za Kurir.

Ambasador je i naglasio da je značaj ovog nedeljnika upravo u istraživačkom novinarstvu jer ne samo u Srbiji, već u celom svetu postoje stvari koje treba istražiti i obraditi.

U žiriju za dodelu nagrada bio je i glavni i odgovorni urednik magazina Newsweek Srbija Milorad Ivanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track