POKLON NIŠKOM AERODROMU: Konstantin Veliki dobio odleđivač aviona
Foto: Fonet

Vredan dar

POKLON NIŠKOM AERODROMU: Konstantin Veliki dobio odleđivač aviona

Društvo -
Da bi kompanije došle u Niš i letele odavde, moramo da promenimo pre svega bezbednost niškog aerodroma, kaže Perišić

BEOGRAD/NIŠ - Predstavnici beogradskog aerodroma “Nikola Tesla” predali su donaciju u opremi aerodromu „Konstantin Veliki“ u Nišu, koja će olakšati rad niške vazdušne luke pogotovo u zimskom periodu.Prema rečima gradonačelnika Niša Zorana Perišića, niškom aerodromu su stigli vozilo za odleđivanje aviona, podmetači za točkove, viljuškar, vozila za vuču aviona, snegobacač, 35 radio stanica...

"Da bi kompanije došle u Niš i letele odavde, moramo da promenimo pre svega bezbednost niškog aerodroma. Povećavanjem opremljenosti povećavamo konkurentnost niškog aerodroma", kaže Perišić.

Direktor „Nikole Tesle“ Saša Vlaisavljević rekao je da je taj aerodrom u prošloj godini ostvario najbolji poslovni rezultat u istoriji i dobit od tri milijarde dinara, da je broj putnika povećan za 31 odsto, a da je za investicije ove godine planirano 20 miliona evra.

"Došao sam s timom menadžera među kojima su i oni najstručniji, saobraćajne struke, koji će snimiti situaciju. Nakon toga će me izvestiti kako bismo videli šta je najneophodnije niškom aerodromu kako bi se pomoć nastavila", rekao je Vlaisavlejvić.

Direktor niškog aerodroma Vladica Đurđanović je naveo da je kao vid pomoći dogovoreno i da 45 radnika niškog aerodroma pohađa jednodnevni obuku na beogradskom aerodromu, a da će desetoro zaposlenih biti na višemesečnoj obuci na aerodromu „Nikola Tesla“.

Izvršni direktor aerodroma „Nikola Tesla“ Dejan Milovanović rekao je da je vrednost pomoći beogradskog aerodroma u poslednje četiri godine Nišlijama oko 300 miliona dinara.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track