RAZVEO SE GORAN HADŽIĆ:  Bivša žena će se ipak žaliti na odluku suda
Foto: Slađana Stojanović

Traži izdržavanje

RAZVEO SE GORAN HADŽIĆ: Bivša žena će se ipak žaliti na odluku suda

Društvo -
U novosadskom Osnovnom sudu završena brakorazvodna parnica haškog optuženika Gorana Hadžića. Supruga Živka najavila da će se žaliti na odluku. Hadžić odlučio da ozakoni vezu sa drugom ženom i njihovom ćerkom

Haški optuženik Goran Hadžić i Živka Hadžić, mada već izvesno vreme ne žive zajedno, od danas više nisu zakoniti supružnici. Njihova bračna zajednica prestala je nepravosnažnom presudom Osnovnog suda u Novom Sadu.

Ročište, na kome je odlučeno po Hadžićevoj tužbi za razvod braka, trajalo je svega desetak minuta, ali, kao ni prethodna dva puta, on nije bio prisutan u sudnici. Njegov pravni zastupnik je, kako saznajemo, rekao da je klijentu zabranjen pristup u sud, i to po nalogu Haškog tribunala.

Sada već bivša supruga Živka, međutim, najavila je da će se žaliti na ovakvu sudsku odluku, jer nije saslušan niko od svedoka, niti je Goran Hadžić dao izjavu.

Sud je odbio da razmatra njene predloge da se utvrdi Goranova poslovna i procesna sposobnost, smatrajući da ako nije sposoban da prati suđenje u Hagu, kako je moguće da u Novom Sadu pokreće brakorazvodnu parnicu.

Njen pravni zastupnik, advokat Nikola Travica, tražio je da se parnica obustavi, dok se ne utvrdi Hadžićeva poslovna i procesna sposobnost. To je, međutim, sudija odbila, a nije prihvatila ni da se protivtužba pripoji postojećoj tužbi za razvod, pa će se o zahtevu za izdržavanje, koje traži supruga, raspravljati u posebnom postupku.

Haški optuženik, koga je Tribunal početkom juna pustio na neodređeno vreme, zbog lošeg zdravstvenog stanja (rak na mozgu), tužbu za razvod braka je podneo 26. avgusta, nešto više od dva meseca po dolasku kući iz haškog pritvora.

Hadžić je odlučio da ostatak života provede sa drugom ženom i njihovom ćerkom, i da tu vanbračnu vezu ozakoni. Od trenutka kada je po drugi put došao iz Haga, on u Novom Sadu, ali u iznajmljenom stanu, živi sa Borislavom Mitrović i njihovom sedamnaestogodišnjom ćerkom Milicom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track