VUČIĆ O LOTO SKANDALU: Put do zatvora je kratak!
Foto: Tanjug Zoran žestić

Sinoćnu zbrku komentarisao i premijer

VUČIĆ O LOTO SKANDALU: Put do zatvora je kratak!

Društvo -
Stanje u Državnoj lutriji je loše, ali je za nijansu bolje od katastrofalnog. Vidim jutros da je Tužilaštvo reagovalo, da policija radi svoj posao... Takvo rušenje poverenja... A svi koji su u tome učestvovali, ako je bilo izvršenja krivičnog dela, zna se gde će da borave i da putuju, bio je jasan premijer

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić danas se, u obraćanju uživo iz Vlade Srbije povodom godišnjice ekonomskih reformi, dotakao i sinoćnjeg skandala u igri na sreću Loto kada se usred TV izvlačenja na ekranu pojavio broj 21, a u istom trenutku iz bubnja izletela kuglica broj 27?!

Foto: Youtube printscreen
Foto: Youtube printscreen

- Stanje u Državnoj lutriji je loše, ali je za nijansu bolje od katastrofalnog. Vidim jutros da je Tužilaštvo reagovalo, da policija radi svoj posao... Takvo rušenje poverenja... A svi koji su u tome učestvovali, ako je bilo izvršenja krivičnog dela, zna se gde će da borave i da putuju... Put do zatvora je kratak - rekao je Vučić govoreći da je užasno ljut na sebe što i u Lutriju nije uvedeno nešto poput Er Srbije - 51 odsto državnog vlasništva ili 49 odsto našeg menadžmenta, kao i da je pogrešio što je godinu dana slušao one koji su mu tvrdili da će ko dođe sa strane krasti dok smo sve vreme potkradali sami sebe - državu.

(VIDEO) EVO KAKO SE NAMEŠTA LOTO U SRBIJI: Milioni gledalaca videli su sve u direktnom prenosu!

Odgovarajući na pitanja novinara, Vučić je izjavio niko neće izbeći odgovornost ukoliko se utvrdi da je bilo zloupotebe.

- Ako je bilo izvršenja krivičnog dela, ti ljudi će odgovarati. Za takvo kršenje poverenja treba da se snosi odgovornost - rekao je premijer i dodao da je prihod Državne lutrije oko milion evra, a da ni jedan jedini dinar nije dat državi, kao i da bi bilo najbolje naći strateškog partnera za lutriju.

Podsetimo, u sinoćnom izvlačenju brojeva 59. kola igre na sreću Loto došlo je do u najmanju ruku čudne situacije kada je na ekranu bio ispisan broj 21, a u tom trenutku iz bubnja je izašla kuglica s brojem 27.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track