UNIVERZITET EDUKONS: Otvorena letnja škola iz oblasti finansija
Foto: Promo

Razmena znanja

UNIVERZITET EDUKONS: Otvorena letnja škola iz oblasti finansija

Edukacija -
Prva međunarodna Letnja škola finansija, koju su partnerski organizovali Univerzitet Edukons iz Sremske Kamenice i Henli škola biznisa Univerziteta u Redingu iz Velike Britanije, počela je juče da radi u Sremskoj Kamenici

NOVI SAD - Letnja škola na temu „Upliv kapitala sa finansijskih tržišta u zemljama u razvoju - mogućnosti i transformacije" doneće razmenu znanja i iskustava između studenata, profesora i privrednika na prostoru Srbije, Velike Britanije, ali drugih zemalja EU.

U uvodnoj panel diskusiji na svečanom otvaranju učestvovali su: Nikola Dragašević, direktor Odeljenja za devizno tržište Narodne banke Srbije, Savo Jakovljević, viši savetnik za devizne operacije i finansijska tržišta Narodne banke Srbije, prof. dr Majkl Smit sa Henley Business School-a, Univerziteta Reading iz Velike Britanije,

Branko Drčelić, direktor Uprave za javni dug Ministarstva finansija Republike Srbije i prof. dr Goran Anđelić sa Univerziteta Educons. Program škole je međunarodnog karaktera, pa je među polaznicima najviše studenata koji su aplicirali iz insotranstva. Škola će trajati do 26. juna, a najviše pažnje biće posvećeno novim oblicima komunikacije i tehnikama učenja, kroz koje će učesnici dobiti profesionalan uvid u aktuelnu problematiku i moguća rešenja iz oblasti finansija.

Nikola Dragašević, direktor Odeljenja za devizno tržište NBS-a, kaže da je ovo prava prilika za mlade ljude.- Nažalost malo je ovakvih događaja u našoj zemlji, a ovakva škola je prava prilika da se profilišu teme i da mladi sarađuju sa eminentnim stručnjacima- kaže Dragašević.Prof. dr Majkl Smit, sa „Henli škole biznisa", kaže da ulaganje u razvoj ovakvih edukativnih programa, gde je akcenat na razmeni međunarodnih iskustava, može imati vrlo povoljne efekte i dati rezultate u praksi.- U saradnji sa Edukons Univerzitetom smo se odlučili za kombinovani pristup u organizaciji Letnje škole, gde su u programu podjedanko zastupljene diskusije na teme iz teorije i prakse- ističe prof. dr Smit.Na Univerzitetu „Educons" smatraju da je ovo može biti kvalitetan doprinos razvoju ukupne oblasti ekonomskih nauka u Srbiji.

- Svaki dolazak ovakvih predavača je vrlo atraktivan za studente, a oni su prezadovoljni i nastojaćemo da organizujemo što više ovakvih dešavanja- kaže prof. doktor Aleksandar Andrejević, rektor ovog univerziteta.Henli škola biznisa spada u grupu elitnih fakulteta u Velikoj Britaniji, a Univerzitet u Redingu svrstava se među prvih jedan odsto svih svetskih univerziteta.

Cilj - zajedničke studije Edukonsa sa prestižnim univerzitetom

- Ovo je samo prvi korak u saradnji sa univerzitetom iz Readinga, jer su u planu i pregovori o širem sporazumu, koji bi podrazumevao razmenu profesora, studenata, kao i osnivanje zajedničkih studijskih programa i razvoj zajedničke naučne i istraživačke delatnosti - kaže Slobodan Rakić, koordinator za međunarodne odnose Univerziteta Educons.

Novi studentski domKako saznajemo, od naredne školske godine će studentima koji žele da učestvuju na ovakvim edukativnim programima i onima koji žele da studiraju tokom godine u Novom Sadu na raspolaganju biti komforan i moderno opremljen studentski dom koji se nalazi na dobroj lokaciji u Sremskoj Kamenici a deo je kampusa Univerziteta Edukons. Dom će moći da useli 100 studenata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track