Vučić: Odluku o izborima saopštiću 1. marta
Foto: Zorana Jevtić

Premijer u Rumi

Vučić: Odluku o izborima saopštiću 1. marta

Politika -
BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić koji, koji je danas u Rumi prisustvovao otvaranju fabrike Hačinson, rekao je novinarima da će odluku o izborima saopštiti 1. marta.

"Prvog marta ću da saopštim to", rekao je Vučić novinarima danas u Rumi i najavio da će odluku o izborima saopštiti u utorak, 1. marta na Radio-televiziji Srbije (RTS).

Onima koji, kao je rekao, osporavaju njegovu politiku je poručio da neće nikoga terati u koaliciju nakon izbora, niti mu pada na pamet da zbog postizbornih koalicija pravi bilo kakve kompromise. Neću praviti nikakve kompromise u pogledu politike i plana za budućnost", rekao je Vučić novinarima.

Sada, kako je naveo, imamo da marširaju i desničari, okupljaju se levičari, pa razjedinjuju, pa imate spektar različitih interesa i teško je sve to sagledati, zbog čega je uveren da razgovor o tome treba voditi za jedno pola godine. "Ljudi, međutim, treba jasno i otvoreno da razgovaraju o tome kako ćemo naopredovati u budućnosti i neću praviti nikakve kompromise po pitanju plana i programa o budućnosti Srbije", poručio je Vučić."Ako neko ne vidi očigledne uspehe, koje nam priznaju i MMF i Svetska banka, taj ne vidi da smo na dobrom putu", naveo je Vučić.

Ako izgubimo izbore, oni će formirati vladu

On lično u tome vidi neku vrstu želje kod dva različita dela javnosti da se prekine s napretkom i vrati u daleku prošlost u kojoj je i on, kako je naveo, imao, ne istaknutu ,ali ne ni nezapaženu ulogu, a "gde nismo razumeli šta se u svetu dešava".

"Imate i lične stavove nekih koji po svaku cenu žele da negiraju sve što postignemo, ali, dodao je, ja neću praviti kompromose i, ako izgubimo izbore, siguran sam da će oni formirati vladu, i s tim nemam nikakav problem", istakao je Vučić. "Ali, neću da pravim vladu s bilo kim ko zeli da izolujemo zemlju i izgubimo ugled u svetu", porucio je i naveo da se mora napraviti dogovor o tome šta kao društvo hoćemo.

Vučić izjavio je ranije najavio da će narednih dana biti doneta odluka o izborima i da će oni koji ga kritikuju videti da li se uplašio narodne volje. On je naveo da je raspisivanje izbora u nadležnosti predsednika Srbije i Skupštine Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track