VUČIĆ O KANDIDATIMA OPOZICIJE: Nalazite se u političkoj areni, naučite da trpite
Foto: Kurir

Da nauče da podnose negativnu kampanju

VUČIĆ O KANDIDATIMA OPOZICIJE: Nalazite se u političkoj areni, naučite da trpite

Politika -

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras potencijalnim kandidatima za predsednika Republike da se nalaze u političkoj areni i da bi trebalo nauče da trpe negativnu kampanju, jer i on to trpi svaki dan.

Odgovarajući na pitanje novinara kako možemo da govorimo o civilizovanom društvu ako se skoro svaki dan potencijalni predsednički kandidati ponižavaju u medijima, Vučić je rekao da drugi mogu da pokušaju da ponize nekoga, ali da poniženje čovek čini samo sebi samom."Vi vašim odnosom pokazujete da li ste to učinili ili ne", rekao je Vučić.

Kada je reč o negativnoj kampanji, premijer je rekao da je užasno mučno kada neko svakoga dana izgovara najstrašnije stvari protiv onoga ko misli drugačije i da je užasno mučno slušati i čitati šta se sve objavljuje protiv onih koji su podržali aktuelnu vlast, poput Gorana Bregovića, Nenada Lalatovića, Davora Štefaneka..."Postalo je simbol pravog novinarstva ono što objavljuje onakav bolesnik Milovan Brkić. Svaki pristojan novinar ga ne smatra novinare, samo što svi to preuzimaju", rekao je Vučić.O

Foto: Kurir
Foto: Kurir

On je dodao i da se najgore gadosti pišu na sajtovima koji podržavaju predsedničke kandidate."Nalazite se u političkoj areni. Naučite to da trpite. Ja to trpim svaki dan na međunarodnoj i domaćoj sceni, a nisam ovde došao da vam kukam i tražim podršku", rekao je Vučić.

Premijer je rekao da ne bi ni spominjao predsedničke kandidate da ih novinare ne spominju."To ću da činim i ubuduće", rekao je Vučić i dodao da o njima ne misli ništa niti da će da govori o njima, osim činjenice da su pobedili.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track