260.000 DUGA: Demokrate Vračara ne plaćaju kiriju tri godine
Foto: Beta/Emil Vaš

Na ime korišćenja poslovnog prostora

260.000 DUGA: Demokrate Vračara ne plaćaju kiriju tri godine

Politika -

BEOGRAD - Opštinski odbor DS na Vračaru već tri godine ne plaća opštini korišćenje poslovnog prostora i na ime mesečne zakupnine zgrade u Petrogradskoj ulici, preduzeće Poslovni prostor Vračar od demokrata potražuje preko 260.000 dinara.

Iz Poslovnog prostora kažu da je DS u obavezi da svakog meseca za 155 kvadrata plati 4.101 dinar i da tu sumu demokrate nisu izmirivale od 2013. Demokrate potvrđuju da duguju, ali kažu da nije reč o toj sumi već da je dugogodišnja cena bila 17.000 dinara, plus 800 za osiguranje, a da je nova cena korigovana odlukom Skupštine grada Beograda od decembra 2015. gde je predviđeno da stranke plaćaju pet odsto tržišne cene zakupa.

Osim neslaganja u vezi s iznosom duga, između opštine i demokrata postoji neslaganje i o broju kvadrata.Predsednik opštine Vračar Milan A. Nedeljković objašnjava da je na konkursu 24. marta 1999. opština zaintresovanim kupcima ponudila 308 kvadrata i da je početna cena zakupa po kvadratu bila 41,3 dinara.DS je, kaže ponudila 50 dinara i pobedila.

"Godinu i po dana kasnije, 20.decembra 2000. republička Direkcija za imovinu dala je saglasnost opštinskom Poslovnom prostoru da sklopi ugovor sa DS. Problem je što se u tom ugovori navodi da prostor u Petrogradskoj 6 ima samo 155 kvadrata i da mesečno umesto 50, plaćaju samo 2,5 dinara po kvadratu", rekao je Nedeljković.

Novosti pišu da je opština Vračar godinama kroz papire izdavala 155 kvadrata. Međutim, zakupci, koristili su čak 308 kvadrata. Naime, kako navode, suteren i potkrovlje zdanja vodili su se kao zajedničke prostorije, pa ti kvadrati nisu ulazili u konačan račun.

(Tanjug/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track