UKLONIO SVE TRAGOVE: Tomislav Nikolić izneo tajne podatke iz Predsedništva
Foto: Zorana Jevtić, Shutterstock

BIVŠI PREDSEDNIK UKLONIO TRAGOVE

UKLONIO SVE TRAGOVE: Tomislav Nikolić izneo tajne podatke iz Predsedništva

Politika -

Nikolić, pored hard-diska i dragih uspomena, poneo i sve tekstove govora tokom petogodišnjeg mandata

foto: Dado Đilas

Pre nego što je Aleksandar Vučić došao u zgradu Predsedništva da preuzme dužnost od Tomislava Nikolića, sada već bivši predsednik Srbije iskoristio je poslednje momente svog šefovanja da na eksterni hard-disk skine bitne podatke sa svog računara!

Kako saznaje Kurir, Nikolić je pre dva dana, uz neke lične sitnice iz kabineta, poneo i hard-disk na kome su, tvrdi naš izvor, njemu bitni podaci i govori.

- Dok je čekao da Vučić dođe u Predsedništvo, Nikolić je uzeo neke svoje sitnice, ali i hard-disk na kome su bili njegovi govori. Još jednom se pozdravio sa svima i oprostio se - kaže naš izvor iz Predsedništva i dodaje:

- Opraštanje je tog dana bilo kratko jer smo se već pozdravili nekoliko dana ranije, kada je sa njim u sve službe u zgradi išla i njegova supruga Dragica Nikolić. Ona je smatrala da treba i ona da se oprosti od zaposlenih koji su radili kod njenog supruga, ali i da mu pruži podršku.

Kako saznajemo, zaposleni u Predsedništvu 31. maja su i podneli zahtev nadležnima za Nikolićevu penziju, o čemu je Kurir prvi pisao.

A pošto je Vučiću predao pečat i zastavu države, a ovaj ga ispratio do stepenica, Nikolić je, saznajemo, otišao kući, odnosno u rezidenciju na Dedinju koju Nikolićeva porodica koristi.

- Nikolić nije imao nikakvih obaveza tog dana i, pošto je završena primopredaja, vozač ga je odvezao kući, u vilu na Dedinju. Otišao je da se odmara - kaže izvor našeg lista.

Tomislav Nikolić juče nije odgovorio na SMS sa konkretnim pitanjima.

foto: Aleksandar Jovanović, Maja Mojsovski Rašević

Svi Tomini ljudi

ZA SVAKOG PONEŠTO

Kao i Nikoliću, i njegovim savetnicima je istekao mandat, ali, prema pisanju medija, svi su u pregovorima za novo uhlebljenje. Ivan Mrkić mogao bi da bude naš novi ambasador u Francuskoj, a za Radoslava Laleta Pavlovića navodi se da će biti direktor Kulturnog centra u Parizu. Jasmina Mitrović Marić viđena je za ambasadorsku fotelju u Hrvatskoj. Još uvek je nepoznato gde će karijeru nastaviti Stanislava Pak.

Nema odmora IMENOVANJE NIKOLIĆA SLEDEĆE NEDELJE

Vlada Srbije, kako spekulišu mediji, najdalje za nedelju dana bi trebalo da usvoji odluku kojom će bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića imenovati za predsednika nacionalnog saveta za saradnju sa Ruskom Federacijom i Kinom.

Tom odlukom će biti imenovani i članovi saveta i direktor kancelarije nacionalnog saveta, a u tom telu će biti Nikolićevi najbliži saradnici sa Andrićevog venca, dva ili tri ministra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track