FAJT BIVŠIH I SADAŠNJIH RADIKALA! ALEKSANDAR MARTINOVIĆ Vukla si Vučića za rukav. VJERICA RADETA Ja? Ne bih ni u ludilu!
Foto: Nebojša Mandić, Zorana Jevtić

Obračun

FAJT BIVŠIH I SADAŠNJIH RADIKALA! ALEKSANDAR MARTINOVIĆ Vukla si Vučića za rukav. VJERICA RADETA Ja? Ne bih ni u ludilu!

Politika -

Skupština Srbije danas nastavlja rad razmatranjem 131 amandmana podnetog na predlog zakona koji predviđa osnivanje dva nova ministarstva - za zaštitu životne sredine i za evropske integracije.

Sednica u subotu trajala je 13 sati, a obeležile su je brojne rasprave, a jedna od interesantnijih vođena je između šefa poslanika SNS Aleksandra Martinovića i poslanice SRS Vjerice Radete, nekadašnjih stranačkih kolega.

Govoreći o izboru nove vlade, Radeta je rekla da Aleksandru Vučiću to što je osvojio veliki broj glasova ne daje za pravo da se meša u rad mandatarke Ane Brnabić i da govori ko će biti ministar.

Zaštita od Haga

Na njene kritike, Martinović je upitao Radetu kako je nije sramota da tako govori, navodeći da su radikali Vučića „vukli za rukav“ i podsetio one koji ga nazivaju „bahatim“ i navode da podnosi račune predstavnicima NATO da je Vučić uzeo u zaštitu troje poslanika SRS i rekao da neće biti isporučeni u Hag.

- Znate šta, kako vas nije sramota? Neviđene je pritiske je trpeo, ali neće da isporuči tri građanina Srbije za koje smatra da nisu krivi. Znate vi, Radeta, kakva je Vučićeva uloga, ja sam viđao po hodnicima kako ga vučete za rukav i pitate da li ste sigurni u Srbiji - rekao je šef poslanika SNS.

Posle završetka pauze, Radeta je odgovorila Martinoviću da nju ne štiti Vučić, nego zakon i rešenje Višeg suda u Beogradu, navodeći da je odluka bila takva da nema pravnog osnova za izručivanje.

Laži i uvrede

Poručila je da njoj, kao ni bilo kom radikalu, ne treba Vučićeva zaštita, a da je iznošenje neistina grubo vređanje dostojanstva i Skupštine i nje kao poslanice.

- Meni reći da sam vukla Vučića za rukav da ga molim za nešto? Nisam se ja iznervirala, nemam razloga da budem nervozna, ali reč je o nečemu što ne bih uradila ni u mom najvećem ludilu - rekla je Radeta.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Opozicija: Ana Brnabić je Vučićeva maska i ikebana!

E. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track