BRANISLAV LEČIĆ (DS): Vučić se seti dijaloga samo kada mu je gusto, kao sa Kosovom!
Foto: Marina Lopičić

BRANISLAV LEČIĆ (DS): Vučić se seti dijaloga samo kada mu je gusto, kao sa Kosovom!

Politika -

BEOGRAD - Potpredsednik Demokratske stranke (DS) Branislav Lečić ocenio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić traži dijalog samo "kada mu je gusto", kao po pitanju Kosova i Metohije, dok u svim ostalim stvarima preuzima odgovornost na sebe.

"On preuzima svu odgovornost na sebe, a kada mu je gusto i kada misli da ta stvar koja treba da se reši ne može biti samo njegova, a to je pitanje Kosova, tada traži dijalog. Dijalog traži samo kada zna da tu nema političkih poena i da može da bude negativno za njega", rekao je Lečić.

Lečić je rekao da je potreban dijalog da li Vučić tako vređa inteligenciju naroda i da li ugrožava njegov duhovni razvoj.

Povodom optužbi koje je Vučić izneo na njegov račun u jednoj televizijskoj emisiji, Lečić je rekao da se silno iznenadio zbog toga jer smatra da to nije neophodno ali i zbog toga što "nije znao da je dostojan" da ga predsednik pominje.

On je ocenio da jedna takva institucija i čovek na takvom položaju ne treba da poprima tako trivijalan ton i da se bavi sitnim stvarima, u odnosu na ono što bi stvarno trebalo da bude predmet njegove pažnje.

On (Vučić) unosi i paniku i strah, i to se videlo sinoć, a pominjenjem ličnih imena i organizacija targetira protivnika jer nije naučio osnovnu lekciju iz demokratije", rekao je Lečić i naveo da državnik mora da se ponaša u skladu sa pravilom da svaki građanin zaslužuje zaštitu, bez obzira šta misli o vlasti.

Lečić je dodao da pravi demokratski lider mora da dopusti, pa čak i da podstiče kritiku, jer niko nije toliko velik da bi bio bezgrešan.

"Neko ko pokušava da sa vrhovne pozicije proziva imenom pojedince i naziva ih izdajnicima, on time stvara zeleno svetlo za sve druge u državi da ih napadnu", rekao je on i ocenio da to ne sme da radi ni predsednik ali ni jedna javna ličnost.

Prema njegovoj oceni, dužnost je svih građana i stranaka koje slobodne misle da reaguju na tako nešto.

(Kurir.rs/Beta, Foto: Marina Lopičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURUR VESTI UŽIVO: Potvrđeno pisanje Kurira o reketu naprednjaka!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track