MANIJAK DAO PARE DRAGICI NIKOLIĆ: Optužen za dva silovanja, a dobio MILIONSKE POSLOVE!
Foto: Beta

Isplatile mu se veze s Nikolićima

MANIJAK DAO PARE DRAGICI NIKOLIĆ: Optužen za dva silovanja, a dobio MILIONSKE POSLOVE!

Politika -

I dok poslovi kontroverznog biznismena Gorana Kojovića cvetaju, srpski gigant je otišao u likvidaciju jer je odbio da pomogne bračnom paru Nikolić

Bivša prva dama Srbije Dragica Nikolić uspostavila je surovi sistem punjenja kase svoje fondacije po kom su optuženici za silovanje „preobučeni“ u dobrotvore poslovno cvetali, a zdrave kompanije po kratkom postupku gašene samo zbog toga što su odbili da sponzorišu suprugu doskorašnjeg predsednika Tomislava Nikolića.

Slučaj kragujevačkog biznismena Gorana Kojovića, o kojem smo juče pisali, pokazuje kako miljenici bračnog para Nikolić dobijaju milionske poslove, a slučaj „Takovo osiguranja“ pravi je primer pakla u koji bivaju uvučeni oni koji se usude da ne doniraju privatnu fondaciju.

Vedrili i oblačili... Tomislav i Dragica Nikolić, foto: Zorana Jevtić

Zahvaljujući bliskosti s bračnim parom Nikolić, koji je tada bio na vrhuncu političke moći, kontroverzni biznismen dobijao je unosne poslove. Kojović je, prema navodima medija, angažovan na projektu izgradnje centra za matične ćelije u Kragujevcu, u okviru kog će biti i institut za vantelesnu oplodnju, koji finansira fondacija bivše prve dame. Nikolići i Kojović vešto su to prikrili, pa su za ovu firmu namenili ulogu podizvođača, a ne izvođača radova, koji bi bio uočljiv za javnost.

Aktivnosti

Za razliku od njega oni koji nisu bili bliski bivšem šefu države završili su neslavno.

Tako je progon „Takovo osiguranja“ krenuo neposredno pošto je 2014. iz fondacije stiglo pismo i poziv da se uplati novac za humanitarne aktivnosti tadašnje prve dame i odbijanja kompanije da se odazove. Nešto više od dva meseca bilo je potrebno klanu Nikolić da ovu kompaniju ugura u likvidaciju.

Progon „Takovo osiguranja“ krenuo je pošto je 2014. iz fondacije stigao poziv da se uplati novac

- Tadašnja direktorka marketinga je po dobijanju poziva okrenula fondaciju i pitala koliko novca očekuju kao uplatu. Odgovorili su da „Dunav osiguranje“ i još neke osiguravajuće kompanije daju između 300.000 i 400.000 evra i da se toliko očekuje i od njih - kaže za naš list bivši rukovodilac u ovoj kompaniji.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

Na cedilu

Prema rečima A. M. D., jednog od manjinskih akcionara, glavni egzekutor u potonjoj likvidaciji preduzeća bila je guvernerka Jorgovanka Tabaković, inače bliska prijateljica Tomislava Nikolića. Pod sumnjivim okolnostima, zbog „nepopunjenosti tehničkih rezervi“, oduzeta je licenca za rad ovoj više nego uspešnoj kompaniji i praktično stavljen katanac na nju. Odluka o likvidaciji doneta je u trenutku završnih pregovora sa kompanijom „Ergo“, čime je sprečena direktna investicija vredna više od 20 miliona evra. Guvernerka je tvrdila da ti pregovori nisu ni postojali.

- Nemoguće je da prvi čovek NBS ne zna da se pregovara s kućom koja ima obrt 50 milijardi evra - naglašava A. M. D.

Nikolić juče nije odgovarao na naše poruke.

Ekipa Kurira/foto: Beta

Ko je Goran Kojović

AKTER SEKS-AFERA

foto: Printscreen

Kontroverzni biznismen koji stoji iza kragujevačke firme „Jezero“, sponzora projekata fondacije bivše prve dame, javnosti je poznat kao glavni akter nekoliko seks-afera.

Poznati biznismen Koja, kako ga Kragujevčani zovu, svojevremeno je bio u pritvoru zbog sumnje da je tada učestvovao u podvođenju maloletnica. Kojović se sumnjičio da je maloletnu P. J. (16), učenicu drugog razreda gimnazije, primorao na oralni seks. Posle problematičnog procesa tokom kog su iskazi bili menjani oslobođen je optužbi. Od Kojovića ni juče nismo uspeli da dobijemo odgovore na naša pitanja.

foto: Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KLJUČNI SVEDOCI U TUŽILAŠTVU! Da li je baka sa kozama videla Zorana Marjanovića na nasipu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track