LIDER ZAJEDNO ZA ŠUMADIJU SE NUDI VLASTIMA: Verko već ruši Tominog sina!
Foto: Zorana Jevtić

TAJNI PLAN

LIDER ZAJEDNO ZA ŠUMADIJU SE NUDI VLASTIMA: Verko već ruši Tominog sina!

Politika -

Veroljub Stevanović prethodnih nedelja razgovarao s koalicionim partnerima SNS o ulasku u vlast, a kada će postati novi-stari šef grada, samo je pitanje dana

Veroljub Stevanović se, posle tri godine, najverovatnije vraća u fotelju gradonačelnika Kragujevca! Naime, kako saznaje Kurir, on je prethodnih nedelja razgovarao sa predstavnicima koalicije oko SNS, koja je na vlasti u ovom gradu, pa je sada samo pitanje dana kada će njegova stranka Zajedno za Šumadiju postati deo tamošnje vladajuće većine.

foto: Stefan Jokić

- Ali ne samo da će Stevanović ući u vlast već bi lako mogao ponovo da se vrati na mesto gradonačelnika. On je ubeđen da naprednjaci polako puštaju Radomira Nikolića niz vodu, jer se, kako Stevanović i javno govori, uopšte nije snašao na mestu šefa Kragujevca - priča izvor Kurira i dodaje:

- Stevanović je, inače, već obavio razgovore sa ljudima iz stranaka koje su u koaliciji i veliki su izgledi da će uskoro postati deo vladajuće većine u Kragujevcu. Dogovor o tome skoro da je sklopljen. O tome se u gradu uveliko priča, to je javna tajna. Pre desetak dana je bio kod lidera jedne partije iz vladajuće koalicije i pitao ga da li da uđe u vlast. Ovaj mu je dao zeleno svetlo i sada je ostalo da Verko pridobije Nikolićeve odbornike.

S druge strane, Stevanović u razgovoru za Kurir negira tvrdnje da će opet biti deo vlasti u Kragujevcu. On tvrdi da ni sa kim iz SNS o tome nije razgovarao, te da, kako kaže, uopšte i nema kontakte s ljudima iz naprednjačkih redova.

- Sve su to čaršijske priče. Nisam o tome razgovarao ni sa kim iz vlasti. Sve što sam imao da kažem na tu temu već je rečeno. Ja sam rekao da je kragujevačka vlast izuzetno loša i da svi treba da se zapitaju zašto je loša. Grad je zaista potonuo - kaže Stevanović, koji je na poslednjim izborima bio u koaliciji sa DS.

Podsetimo, Stevanović je do 2014. bio gradonačelnik Kragujevca, nakon čega je otišao u opoziciju, a na čelu grada ga je nasledio Radomir Nikolić, sin bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića. Međutim, Stevanović od tada čini sve da se ponovo vrati u fotelju gradonačelnika, a u nameri da ostvari svoj politički plan i opet dođe na vlast, redovno po savete ide i kod lokalne vračare, o čemu je Kurir ranije pisao.

foto: Fonet

Proveren recept za vlast

STEVANOVIĆ IDE STOPAMA BOŠKA NIČIĆA

Stevanović je, inače, drugi doskorašnji ljuti opozicionar koji se opredelio za saradnju s vlašću. Pre njega je to učinio Boško Ničić u Zaječaru, a zanimljivo je da su i jedan i drugi nekada bili deo URS Mlađana Dinkića. Ničić je nedavno otpočeo saradnju sa SNS, iako je bio oštar kritičar ove stranke, a sada tim stopama, po svemu sudeći, ide i Stevanović.

Kurir / B. Karović - S. Đurić

Foto: Zorana Jevtić, Fonet, Stefan Jokić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track