ŠUTANOVAC O BG IZBORIMA: S radikalima nećemo, pravićemo dogovore sa onima koji pređu cenzus
Foto: Dragana Udovičić

lider demokrata kaže da je DS stožer levog centra

ŠUTANOVAC O BG IZBORIMA: S radikalima nećemo, pravićemo dogovore sa onima koji pređu cenzus

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac izjavio je da je ta stranka spremna na postizborne dogovre sa onima koji pređu

cenzus na beogradskim izborima.

"Sa starim i novim radikalima sigurno se ne vidimo u koaliciji, a sa ostalima koji pređu cenzus pravićemo dogovore bez ultimatuma i borbi za pozicije, sve u želji da zamenimo Malog i Vesića", rekao je Šutanovac za Novi magazin.

foto: Marina Lopičić

On je rekao da je DS i dalje otvorena za razgovore sa svima koji žele da ih vodi DS. "DS je i dalje otvorena za razgovore sa svima koji vide da se Beograd loše vodi i koji razumeju da promene mogu da budu inicirane samo ako ih vodi dobro organizovana, uporna, dosledna, pouzdana i stabilna stranka, a to je u opoziciji samo DS", rekao je Šutanovac.

On je dodao i da se DS sprema za izbore na svim nivoima, ali da misli da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić dozvoliti da se raspišu i parlamentarni izbori.

Šutanovac ističe da bi voleo da ova stranka na beogradskim izborima bude u socijaldemokratskoj koaliciji, koja bi kasnije nastupala i na republičkim izborima, te ukazuje da politika, kao ni država, ne sme da zavisi od pojedinaca.

foto: Filip Plavčić

- Ideja je da pokušamo da napravimo stratešku koaliciju, koja bi nastupala i na gradski izborima, lokalnim i republičkim - ukazao je on. Šutanovac je podvukao da je doneta odluka da DS stane rame uz rame sa onima koji dele iste vredosti, koji žele da se Beograd razvija na isti način na koji i demokrate smatraju da je dobro. Istovremeno ističe da DS nije voljan da stane iza bilo koga.

Najavio je da DS neće bojkotovati izbore i u još nekoliko opština u kojima su raspisani. Ukoliko budu raspisani i republički izbori, kako kaže, DS već radi na motivaciji odbora i otvoren je za širu programsku koaliciju koja je jasno ideološki određena, a kojia bi mogla da ima većinu parlamentu. On smatra da je DS poklekla u trenutku kad je zapostavila svoju socijaldemokratsku orijentaciju.

(Kurir.rs/Beta/Tanjug/Novi magazin/Foto: Dragana Udovičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) NISMO ROKFELERI, A TROŠIMO VIŠE OD NJIH! Beogradska jelka košta 83.000 evra, a samo jedna na svetu skuplja je od nje!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track