UOČI GLASANJA U PEĆINCIMA Mirović: SNS očekuje briljantnu pobedu
Foto: Aleksandar Jovanović

Izbori 24. decembra

UOČI GLASANJA U PEĆINCIMA Mirović: SNS očekuje briljantnu pobedu

Politika -

NOVI SAD - Funkcioner Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški upozorio je da se poslednjih godina lokalni izbori u Srbiji ne sprovode u regularnoj atmosferi, te da će upravo od te atmosfere zavisiti i izborni rezultati na lokalnim izborima u Pećincima u nedelju, 24. decembra.

"Koliko ćemo imati slobodno glasanje tog dana u Pećincima videćemo, od toga će zavisiti i rezultat koalicije koju smo podržali", rekao je Bogaroški.

Funcioner Srpske napredne stranke (SNS) Igor Mirović rekao je da u Pećincima očekuje "briljantnu pobedu".

"Pećinci u ovom momentu imaju 800 ljudi na evidenciji službe za zapošljavanje, a od toga je 300 do 400 onih koji ne mogu da zbog odredjenih razloga da nadju posao. Mislim da Pećinci zbog toga mogu biti primer za mnoge druge opštine", rekao je Mirović uoči izbora u Pećincima.

Prema njegovim rečima, u tog opštini "ima još mnogo posla", te da su funkcioneri SNS upravo to i obećavali u kampanju građanima te opštine.

"Mora mnogo više da se radi i to je koncept koji je personifikovan pre svega u liku i delu predsednika SNS-a Aleksandra Vučića i onoga što svi zajedno činimo i što će ja mislim prevagnuti kod gradjana", rekao je Mirović.

Funkcioner Demokrtaske stranke Goran Paunović, rekao je da su izbori u Pećincima veoma značajni za politički život u Vojvodini, a da su već uočene neregularnosti na lokalnom nivou, u vidu "pritisaka i kupovine glasova".

"Sada se prešlo na viši nivo, sada se preti otkazima ne samo našim kandidatima za odbornike već i članovima njihove uže i šire porodice. Tamo vlada atmosfera koja je neprihvatljiva za demokratski život", rekao je Paunović.

On je izrazio nadu da će građani Pećinaca "umesto da strepe od otkaza, u nedelju dati otkaz Srpskoj naprednoj stranci", što bi, prema njegovom mišljenju, bila "pravedna kazna za kršenje svih pravila demokratskog društva koje je načinila SNS".

Vanredni lokalni izbori u Opštini Pećinci biće održani u nedelju, 24. decembra, a gradjani će moći da biraju odbornike u Skupštinu opštine sa ukupno šest izbornih lista.

Prva na glasačkom listiću je izborna lista pod nazivom "Aleksandar Vučić-SNS-SPS-Ivica Dačić", na drugom mestu nalazi se lista Liberalno demokratske partije koju predvodi Borisav Kostić, dok je treća lista "Srpska radikalna stranka - Dr Vojislav Šešelj".

Četvrta je koaliciona lista Demokratske stranke i LSV "Dostojanstveno, bez straha - Bata Marković", pod brojem pet je "Jedinstvena Srbija - Dragan Marković Palma", a pod brojem šest lista "Za Pećince bez korupcije", koju je podnela istoimena grupa građana. U ovoj opštini pravo glasa ima 15.996 birača.

Pored Pećinaca, vanredni lokalni izbori biće održani istog dana i u Mionici, Negotinu, Preševu i Kostolcu.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Aleksandar Jovanović)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) NISMO ROKFELERI, A TROŠIMO VIŠE OD NJIH! Beogradska jelka košta 83.000 evra, a samo jedna na svetu skuplja je od nje!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track