Ambasador Manco: Poglavlja do kraja godine, Srbija ima podrššku Italije
Foto: Tanjug Sava Radovanović

Diplomata u Jagodini

Ambasador Manco: Poglavlja do kraja godine, Srbija ima podrššku Italije

Politika -
Ovih dana čujemo razne brojeve - 23, 24, 32, 35 - i to su brojevi poglavlja u pregovorima Srbije o pristupanju EU. Nadam se da će biti otvorena do kraja godine, a to se sve dešava i zahvaljući podršci koji Italija daje Srbiji, kaže italijanski diplomata

JAGODINA - Italijanski ambasador Đuzepe Manco izjavio je danas da se nada otvaranju pregovaračkih poglavlja do kraja godine i da Srbija u tome ima punu podršku Italije.

"Ovih dana čujemo razne brojeve - 23, 24, 32, 35 - i to su brojevi poglavlja u pregovorima Srbije o pristupanju EU. Nadam se da će biti otvorena do kraja godine, a to se sve dešava i zahvaljući podršci koji Italija daje Srbiji na njenom evropskom putu", rekao je Manco na otvaranju fabrike "Vibak" u Jagodini.

On je dodao da u Srbiji ima još puno važnih brojki, iza kojih takođe stoji italijanska zastava - 430 italijanskih preduzeća koja tu posluju, više od 100 miliona evra koje su italijanske kompanije uložile u Srbiji i šest italijanskih kompanija koje rade u Jagodini.

"To su brojevi koje i premijer Srbije Aleksandar Vučić i potpredsednik vlade Ivica Dačić i predsednik skupštine Jagodine Dragan Marković Palma znaju", rekao je Manco ističući još jednom podršku Italije Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track