AMBASADOR VILHELM: Ne znam ništa o odobrenju Nemačke za otvaranje poglavlja!

Za sada bez dobrih vesti

AMBASADOR VILHELM: Ne znam ništa o odobrenju Nemačke za otvaranje poglavlja!

Politika -
Ne mogu da potvrdim te navode, nisam ništa čuo o tome, ceo dan sam proveo u kolima, putovao sam od Beograda do Novog Pazara, rekao je Vilhelm

NOVI PAZAR - Ambasador Nemačke u Srbiji Hajnc Vilhelm nije mogao danas da potvrdi informaciju da je Nemačka dala zeleno svetlo za otvaranje poglavlja za pristup Srbije EU u oktobru.

"Ne mogu da potvrdim te navode, nisam ništa čuo o tome, ceo dan sam proveo u kolima, putovao sam od Beograda do Novog Pazara", rekao je Vilhelm, odgovarajući na pitanje novinara, tokom prve posete Novom Pazaru.

Prema njegovim rečima, sa gradonačelnikom Novog Pazara Mehom Mahmutovićem razgovarao je o mogućnostima da nemačke firme dođu u region, kojih, kako je rekao, za sada nema veliki broj, ali će "sigurno biti mogućnosti da se poveća".

On je naveo da je takođe razgovarano o važnosti nemačkog jezika i mogućnosti da se na univerzitetu otvori departman nemačkog jezika i književnosti.

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović predstavio je nemačkom ambasadoru aktuelnu situaciju u Novom Pazaru i regionu i pohvalio saradnju koju taj grad ima sa ambasadom Nemačke.

"Mnogo korisnih stvari u ovom gradu je urađeno upravo zahvaljujući pomoći Nemačke. Nadam se da ćemo u narednom periodu imati još kvalitetniju saradnju i puno projekata i da će nam oni u tome pomagati", rekao je Mahmutović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track