ANALITIČARI: Zahtev Haga za hapšenje Šešelja direktan pritisak na Vučića i vladu
Foto: Tanjug

Reagovanje na odluku Haga

ANALITIČARI: Zahtev Haga za hapšenje Šešelja direktan pritisak na Vučića i vladu

Politika -
Srbija je jasno odredila da neće uvoditi sankcije Rusiji i da Kosovo ne može biti nezavisno. A Haški tribunal se još jednom pokazao kao ništa drugo do političko oruđe, istakao je Dragomir Anđelković

BEOGRAD - Povodom zahteva Tribunala da se lider radikala Vojislav Šešelj vrati u Hag, analitičar Dragomir Anđelković kaže da je to direktan pritisak na premijera Aleksandra Vučića i vladu Srbije.

- Srbija je jasno odredila da neće uvoditi sankcije Rusiji i da Kosovo ne može biti nezavisno. Čini se da Evropska unija preko Haškog tribunala pokušava da vrši pritisak na Srbiju. A Haški tribunal se još jednom pokazao kao ništa drugo do političko oruđe - kaže Anđelković.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

Žalbeno veće Haškog tribunala naložilo je Pretresnom veću da momentalno opozove odluku o puštanju lidera SRS Vojislava Šešelja na privremenu slobodu i da naredi njegov povratak u Pritvorsku jedinicu Tribunala u Sheveningenu.

Lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas da se neće dobrovoljno vratiti u Haški tribunal i da ostaje pri svemu što je govorio od kada se vratio u Beograd.

"Da vidimo kako će sada da me hapse", rekao je Šešelj i dodao da se nalazi u sedištu radikala, te da obavlja stranačke poslove.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track