BRANKO RUŽIĆ PROVOCIRA: Izazov mi je da srušim Vučića
Foto: Zorana Jevtić

Napad potpredsednika SPS

BRANKO RUŽIĆ PROVOCIRA: Izazov mi je da srušim Vučića

Politika -

Socijalista posle šest meseci ćutanja ponovo prekršio stranačku disciplinu i udario na premijera Srbije i partnere iz Srpske napredne stranke

Posle šest meseci ćutanja Branko Ružić, potpredsednik SPS, ponovo udara na Vladu i priznaje da mu je izazov da sruši najjačeg čoveka u zemlji, odnosno premijera Aleksandra Vučića!

Naime, odgovarajući na sve češće spekulacije o tome kako želi da sruši Ivicu Dačića sa čela SPS, Ružić je za današnji Nedeljnik izjavio kako mu to nije izazov, već da se bori protiv Vučića.Kritikuje SNS- Dačić ima moju nepodeljenu podršku od početka do kraja. Ne vidim razlog da se u SPS dogodi bratoubistvo ili oceubistvo. SPS nije kao neke druge partije, izdaja nije naš manir. Niti mi je izazov da rušim Dačića. Meni je izazov da se borim protiv nekog ko je jak, a ne protiv nekoga ko mi je saborac. Zna se ko je najjači u zemlji - rekao je Ružić.Potpredsednik SPS takođe je kritikovao SNS jer „nije profilisan“ i ima „šerenolike kadrove“, kao i da se premijer prevario kad je Sašu Radulovića predložio za ministra. Ipak, Ružić smatra da je lideru SNS Aleksandru Vučiću danas najteže.- Najteže je jednom čoveku koji je čitavo breme države stavio na svoja pleća. A kad je jedan čovek supstitucija za institucije - onda ne samo da je njemu najteže nego je teško i tim institucijama. Zato je važno da institucije funkcionišu na pravi način i u pravom kapacitetu. Biće onda lakše i njemu i društvu za čiju dobrobit se bori - kaže Ružić.Ovaj političar tvrdi i da je sve što je tražio bilo da SPS „ne bude ikebana“.- Imajući u vidu duh vremena nakon političkog cunamija 2012. godine, imate jednog kapitena koji trasira put, svi ostali samo smo šrafovi u okviru te njegove mašinerije. Moje insistiranje na nezanemarivanju interesa SPS i na našem unutarstranačkom samopoštovanju imalo je efekta, iako je tumačeno na pogrešan način, čak i od nekih partijskih kolega. A samo sam tražio da SPS ne bude ikebana - rekao je Ružić.On je ponovo kritikovao i to što su s nekih programa ukinute pojedine emisije.Iznervirao šefa- Uvek ću biti opozicija nerazumevanju, nezdravorazumskim, neprincipijelnim stavovima. Ako pomenete da je greška što su ukinute neke televizijske ili radio emisije, pa zbog toga od koalicionih partnera budete stavljeni na stub srama, takvu verbalnu malverzaciju i politiku ne prihvatam. To nije manir ozbiljnih političara - rekao je Ružić.Lideru SPS Ivici Dačiću nimalo se nije svideo ovakav nastup Ružića.- Niko iz SPS ne može da ruši Vučića jer time ruši i Dačića i SPS. Nadam se da je u pitanju pogrešna interpretacija onoga što je rečeno u intervjuu - rekao je Dačić za Kurir.

Pravi se neveštNIJE VUČIĆ NAJJAČI, VEĆ KRISTIJAN I CECARužić prvo nije želeo konkretno da odgovara na pitanja da li očekuje packe u stranci zbog ovakvih svojih izjava, posavetovavši nas da pročitamo njegov intervju, a kasnije je odlučio da se napravi nevešt i ustvrdio kako uopšte nije mislio na premijera Vučića.- Najjači ljudi u zemlji trenutno su: Zmaj od Šipova, Kristijan Golubović, Mićko Ljubičić, Dule Vujošević, Sale Ilić, Svetlana Ražnatović, Jelena Karleuša itd. - kaže Ružić za Kurir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track