Dačić: Priština da uhapsi teroriste
Foto: Marina Lopičić

Šef diplomatije u Njujorku

Dačić: Priština da uhapsi teroriste

Politika -
On je na sednici Saveta bezbednosti UN rekao da proces međusobnog pomirenja ne može biti potpun bez sudskog procesuiranja bivših pripadnika OVK

BEOGRAD - Šef diplomatije Ivica Dačić izjavio je da je formiranje Zajednice srpskih opština, kao i formiranje specijalnog suda u Prištini, za Beograd ključno pitanje u okviru dijaloga s kosovskim institucijama.Dačić je na sednici Saveta bezbednosti UN rekao da proces međusobnog pomirenja ne može biti potpun bez sudskog procesuiranja bivših pripadnika OVK, odgovornih za progon Srba, Roma i drugih nealbanaca, ali i njihovih političkih protivnika.- Poseban značaj pridajemo procesuiranju slučajeva na osnovu nalaza Specijalne istražne jedinice EU o nehumanom tretmanu ljudi i ilegalnoj trgovini organima na Kosovu i očekujemo da se odluka o formiranju specijalnog suda što pre usvoji. Srbija je u potpunosti posvećena dijalogu - naglasio je Dačić.

ProvokatorTUŽIMO SRBIJU ZA GENOCIDHašim Tači je rekao na sednici SB UN da će Priština pokrenuti tužbu protiv Srbije za genocid i zatražiti odštetu.- Za to pripremamo odgovarajuću dokumentaciju. Priština traži nezavisnu međunarodnu istragu o „incidentu“ u Kumanovu - rekao je Tači.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track