ĐURIĆ SA DANICOM MARINKOVIĆ O RAČKU: Teroristi nisu štedeli sredstva za etnički čisto Kosovo!
Foto: : Tanjug/Kancelarija Za KiM

Direktor kancelarije za KiM sa istražnim sudijom u Prištini

ĐURIĆ SA DANICOM MARINKOVIĆ O RAČKU: Teroristi nisu štedeli sredstva za etnički čisto Kosovo!

Politika -

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za KIM Marko Đurić poručio je danas da je istina najjače oružje Srbije i njenog naroda na Kosovu i Metohiji, te da je obaveza države da na sistemski način deluje kako bi ona dospela do najšire domaće i međunarodne javnosti.

"I danas postoji mnogo razloga zbog kojih Srbija treba da osvetljava ono što se dešavalo na području KIM i raskrinakava lažne razloge za agresiju na našu zemlju i za pokušaj otimanja teritorije", rekao je Đurić.

Đurić je to rekao nakon sastanka sa Danicom Marinković, koja je kao istražni sudija Okružnog suda u Prištini 1999. rukovodila istragom slučaja u Račku.

Prema rečima Đurića, sudija Marinković iz tog perioda ima sačuvane lične beleške i profesionalnu dokumentaciju o slučaju Račak koji su dragocena arhivska građa ali i argumentacija koja pred nekim pravosudnim institucijama može imati snagu dokaza.

Foto: Tanjug/Kancelarija za KiM
Foto: Tanjug/Kancelarija za KiM

Đurić je rekao da će Vlada Srbije pomoći da se knjiga sudije Marinković "Sudija u ratu i miru" prevede na engleski jezik kako bi se učinila bližom i dostupnijom međunarodnoj javosti.

On je zahvalio sudiji Marinković na njenom delu i što, kako je naveo, nije prestala da se bori i kada je izgledalo da je malo kome do te njene borbe stalo.

Marinković je rekla je da ima čast i zadovoljstvo što danas može da kaže istinu koju je utvrđivala radeći svoj posao profesionalno.

Foto: Tanjug/Kancelarija za KiM
Foto: Tanjug/Kancelarija za KiM

"Ja sam do sada utvrđivala istinu, zbog nje se borila uložila i sebe i svoj život i za to se ne kajem. Ipak sam ja kao sudija štitila interese države Srbije i naroda na Kosmetu. Istina koju sam utvrdila i koji sam pretočila u roman "Sudija u ratu i miru", navela je Marinković.

To će, dodala je, biti istorijska čitanka budućim generacijama jer će naučiti šta se stvarno dešavalo na Kosmetu.

"Čitaće o stradanju Srba decenijama unazad, i kako albanski teroristi nisu štedeli ni sredstva ni način da što više Srba proteraju i naprave etnički čisto Kosovo", rekla je Marinković.

(Foto: Tanjug/Kancelarija za KiM)

PRODAO DUŠU ĐAVOLU, A OVO MU JE BILA TARIFA: Voker namestio Račak za 14 miliona maraka!

NIKOLA ŠAINOVIĆ OTKRIO: Albanci su mrtve tokom NOĆI donosili u RAČAK

ZBOG NJENE KNJIGE VOKER JE POBESNEO: Danica Marinković napisala ISTINU o prevari u RAČKU

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Kako da za 40 evra izbegnete kaznu za pojas u automobilu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track