GORAN ĆIRIĆ DS: Dačić zloupotrebljava Srbe na Kosovu u političke svrhe
Foto: Dado Đilas

U pisanom saopštenju

GORAN ĆIRIĆ DS: Dačić zloupotrebljava Srbe na Kosovu u političke svrhe

Politika -

BEOGRAD - Šef poslaničke grupe Demokratske stranke Goran Ćirić izjavio je danas da ministar spoljnih poslova Ivica Dačić koristi svaku priliku da politički profitira i da zloupotrebljava Srbe na Kosovu u političke svrhe

Ćirić je u pisanom saopštenju ocenio da Dačić to radi jer je uplašen zbog osipanja biračkog tela Socijalističke partije Srbije koje ne podržava učešće u katastrofalnoj Vladi Aleksandra Vučića.

"Razumemo da je Dačić uplašen zbog osipanja biračkog tela jer sedi u katastrofalnoj Vladi koja je srozala životni standard građana, smanjila penzije i plate i povećala sve poreze, ali to nije i ne sme biti opravdanje za njegove neodgovorne izjave čiji je jedini cilj osvajanje političkih poena", rekao je Ćirić.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

ŠUTANOVAC ZATRAŽIO DAČIĆEVU OSTAVKU: Ne postoje pisani i nepisani Briselski dogovori

On je kazao da je jasno da je Dačić zbog političkih poena spreman na sve, ali da DS neće dozvoliti zloupotrebu Srba na Kosovu u političke svrhe zato što život ljudi mora biti na prvom mestu. Ćirić je dodao da je za razliku od Dačića, predsednik DS Dragan Šutanovac kao državnik potpisao sporazume sa Kinom i SAD, Evropskom unijom, kao i sa većinom zemalja Evrope, ali da nikada nije pravio nepisane sporazume na štetu građana Srbije.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

"Dačić verovatno ima svoje razloge zašto mora da sedi u Vladi sa čijom se politikom ne slaže većina SPS-a, ali jedno je sigurno Srbiji je dosta besmislenih sukoba u koje su je uvukli različiti politikanti. Nacionalni interes Srbije je mir, regionalna saradnja i normalni odnosi, kako bi zemlja mogla da se posveti ekonomskom razvoju i poboljšanju životnog standarda ljudi", rekao je Ćirić.

Šutanovac je juče zatražio ostavku predssednika Vlade Srbije zbog izjave u kojoj je ministar Dačić naveo da postoje "pisani i nepisani Briselski dogovori", na šta je Dačić rekao da zvuči groteskno da Šutanovac govori o dogovorima i ostavkama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track