IZBORI U NEDELJU: Izborna tišina u Lučanima i Mionici
Foto: Beta

Uoči glasanja

IZBORI U NEDELJU: Izborna tišina u Lučanima i Mionici

Politika -
Biračka mesta se otvaraju tačno u 7, a zatvaraju u 20 časova

LUČANI, MIONICA - U Lučanima i Mionici se u nedelju 28. decembra održavaju izbori uoči kojih je u ponoć počela izborna tišina. Biračko pravo u Lučanima moći će da ostvari 17.723 birača na 42 biračka mesta.

Lučani

Građani opštine Lučani na izborima 28. decembra imaju zakonsko pravo da glasaju za jednu od pet izbornih lista - 1. "Aleksandar Vučić - Srpska napredna stranka", prvi na listi je Slobodan Jolović. Lista broj 2 je "Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija", prvi na listi je Slavko Radosavčević. Nosilac liste broj tri je Milan Parezanović - "Dveri, poljoprivrednici i omladina za spas naše opštine - Milan Parezanović". Pod brojem 4 je "Nova Srbija - Velimir Ilić", prvi na listi je Radomir Dramlić i 5. lista je "Grupa građana -Jedan tim", prvi na listi je Milan Raičić.

Mionica

U Mionici pravo glasa na vanrednim lokalnim izborima ima 11.981 građanin, a glasa se na 38 biračkih mesta.Za 39 odborničkih mesta boriće se 117 kandidata koji učestvuju na tri izborne liste - 1. Aleksandar Vučić - SNS (koalicija sa NS, SDPS, SPO i DŠ), 2." Ivica Dačić - SPS-JS - Snaga su ljudi" i Demokratska stranka Mionica - Milan Gavrilović Ćićovan.

Vanredni lokalni izbori raspisani su za 28. decembar nakon raspuštanja lokalnog parlamenta i uvođenja privremenih mera pošto se saziv izabran 12. maja 2014. nije sastao više od tri meseca. Biračka mesta se otvaraju tačno u 7, a zatvaraju u 20 časova.

Izborne komisije su pozvale građane opština Lučani i Mionica da u nedelju, sa ličnim dokumentima i obaveštenjima o vremenu i mestu glasanja, dođu na svoja biračka mesta i iskoriste svoje biračko pravo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track