KOSAČOV: Jedinstvena Rusija podržava SNS i SNP na izborima u Srbiji
Foto: Fonet

Spoljnopolitički odbor Saveta Federacije Rusije

KOSAČOV: Jedinstvena Rusija podržava SNS i SNP na izborima u Srbiji

Politika -

BEOGRAD - Jedinstvena Rusija podržava Srpsku naprednu stranku (SNS) i Srpsku narodnu psrtiju (SNP), izjavio je Konstantin Kosačov, predsednik Spoljnopolitičkog odbora Saveta Federacije Rusije.

Upitan o vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji, Kosačov je ocenio da predizborna kampanja, koliko vidi, protiče u normalnim uslovima, u skladu sa zakonom.

"Naravno, ima puno emocija, dosta skandala, ali to je apsolutno normalno, dešava se u svakoj zemlji, nažalost", rekao je Kosačov, koji je "siguran da će vanredni izbori u Srbiji biti održani kako treba, da rezultati neće potpadati pod sumnju".

" Rusija se ni na koji način ne meša u kampanju, ali ruske partije, što je normalno, imaju saradnju sa srpskim, i u tom duhu iskazuju neke simpatije prema svojim partnerima", naglasio je Kosačov.

"Mogu da govorim samo u ime partije kojoj pripadam, a to je Jedinstvena Rusija. Mi smo, ne u kontekstu ovih izbora, već ranije, potpisali sporazum sa SNS i SNP", podsetio je Kosačov, kome je drago što te dve partije sarađuju i što su formirale predizbornu koaliciju.

"Mi, ponavljam, kao partija, podržavamo te dve stranke", zaključio je Kosačov.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track