MAJINA OČEKIVANJA: Vučić će dobiti poverenje za odluku o izborima
Foto: Jevtic

Uoči Glavnog odbora SNS

MAJINA OČEKIVANJA: Vučić će dobiti poverenje za odluku o izborima

Politika -
BEOGRAD - Članica Predsedništva SNS Maja Gojković očekuje da će lider stranke Aleksandar Vučić dobiti poverenje na Glavnom odboru za odluku o raspisivanju izbora.

"Ne sumnjam da će predsednik SNS danas dobiti poverenje na GO i da će mu biti data mogućnost da odluči o tome da li su potrebni izbori na republičkom nivou. Sigurno će odluka biti doneti u intresu građana", rekla je Gojković.

Ona je istakla da održavanje vanrednih parlamentarnih izbora na republičkom nivou ne bi poskupelo izborni ciklus, "jer je to samo još jedan odštamapani listić koji treba zaokružiti", pored lokalnih izbore u opštinama i gradovima u Srbiji i pokrajinskih u Vojvodini. Gojković je navela da je jedan od najvažnijih faktora koji će uticati na odluku da li će biti raspisani vanredni parlamentarni izbori u Srbiji, a o čemu će danas razmatrati i GO SNS - da li će oni na kraće vreme usporilo sprovodjenje ekonomskeih reformi. SNS će održati danas sednicu GO, na kojoj će, prema najavama iz stranke, biti reči i o eventualnom raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora. Iz SNS je najavljeno da će predsednik stranke i premijer Vučić zatražiti od većine članova GO da u periodu i pre Skupštine SNS, zakazane za 13. februar, ima pravo da donese odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.

(Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track