MINISTAR ODBRANE U MOSKVI: Srbija opredeljena za vojnu neutralnost
Foto: Beta

Sastanak Đorđević - Bordjuža

MINISTAR ODBRANE U MOSKVI: Srbija opredeljena za vojnu neutralnost

Politika -

Ministar Đorđević je istakao da je Republika Srbija opredeljena za vojnu neutralnost, kao i da sa NATO-om ostvaruje saradnju u okviru Programa Partnerstvo za mir.

MOSKVA - Ministar odbrane Zoran Djorđević danas je u Moskvi, u razgovoru sa generalnim sekretarom Organizacije saradnje o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) Nikolajem Borđužom, istakao da je Srbija opredeljena za vojnu neutralnost.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, Đorđević i Borđuža su se sastali na marginama 5. Moskovske konferencije o međunarodnoj bezbednosti. Teme njihovog razgovora bile su učešće u mirovnim operacijama i borba protiv terorizma, kao i borba protiv trgovine drogom, koja predstavlja ozbiljnu pretnju na globalnom nivou.

Ministar Đorđević je istakao da je Republika Srbija opredeljena za vojnu neutralnost, kao i da sa NATO-om ostvaruje saradnju u okviru Programa Partnerstvo za mir. "Srbija nema aspiracija za punopravnim članstvom u NATO i to nam omogućava, kao i državama članicama ODKB, da budemo aktivan činilac regionalne i svetske bezbednosti", rekao je Djorđević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track