Mira Marković: Što bih ja ubijala Ćuruviju, šta mi on smeta?!
Foto: Profimedia

Javila se iz Moskve

Mira Marković: Što bih ja ubijala Ćuruviju, šta mi on smeta?!

Politika -
Možda je trebalo da budem energičnija u demantijima odmah, ali je Slobodan (Milošević) smatrao da nećemo da se brukamo da reagujemo na razne optužbe, dodala je supruga nekadašnjeg predsednika Srbije i SRJ

BEOGRAD - Što bih ja ubijala Ćuruviju, šta mi on smeta?! Ne mogu ja svakog dana da demantujem da nekoga nisam ubila, ne postoji mehanizam koji može čoveka da odbrani od takvih optužbi i takve propagande, ovako je Mirjana Marković, supruga nekadašnjeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića, u telefonskom razgovoru iz Moskve odbacila optužbe da ona stoji iza naloga za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije od pre 16 godina.

"Možda je trebalo da budem energičnija u demantijima odmah, ali je Slobodan smatrao da nećemo da se brukamo da reagujemo na razne optužbe", dodala je ona

Ona je tako opovrgla vest da postoji službena beleška u kojoj je naznačeno da je nalog za ubistvo tadašnjem načelniku policije Vlastimiru Rođi Đorđeviću upravo izdala Mirjana Marković.

"Nikad nisam ni čula za njega, ne znam ni ko je taj čovek", zaključila je Marković i naglasila da ni ona ni njen suprug nisu kontrolisali službu Državne bezbednosti, o čemu će možda morati da svedoči putem video-linka kada je i ako pozove sud.

"Kako bih ja to mogla?! Nisam kontrolisala ni ministarstva, niti sam bila zainteresovana za njih. Možda za Ministarstvo nauke. Ali kako bih ja mogla da dajem naloge DB?! I ovo ime što izmišljaju da je sa mnom u kontaktu, ja nikada nisam čula za njega. Ne znam ko je to", rekla je ona.

(Fonet/Nin)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track