NEZAPAMĆENE MERE: Evropske premijere u Beogradu čuvaće snajperisti i 10.000 policajaca
Foto: Dado Đilas, KURIR

Dolazak Kineskog premijera

NEZAPAMĆENE MERE: Evropske premijere u Beogradu čuvaće snajperisti i 10.000 policajaca

Politika -
Na ulicama kojima će prolaziti delegacije, biće zavareni šahtovi i uklonjeni kontejneri, dok će ulice prilikom njihovog prolaska biti zatvarane, a broj nagažovanih policajaca je znato viši nego kad je u Beograd dolazio Putin i Hilari Klinton

BEOGRAD - Mere bezbednosti tokom predstojećeg samita Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope u Beogradu biće jače nego za vreme posete predsednika Rusije Vladimira Putina - skup će obezbeđivati 10.000 policajaca

O merama obezbeđenja su se juče dogovorili direktor Policije, Milorad Veljović, državni sekretar MUP-a, Aleksandar Nikolić i načelnici svih uprava na kojem su razmatrani detalji obezbeđenja samita.

"Samit će obezbeđivati čak 10.000 policajaca, što je znatno više od 7.000 koliko je bilo angažovano prilikom posete Putina ili 4.000 prilikom dolaska državne sekretarke SAD Hilari Klinton".

Na ulicama kojima će prolaziti delegacije, biće zavareni šahtovi i uklonjeni kontejneri, dok će ulice prilikom njihovog prolaska biti zatvarane.

"Na krovovima će biti snajperisti, a naše službe će sarađivati i sa službama stranih zemalja".

Na skupu 16. decembra učestvovaće predstavnici 16 zemalja, uključujući premijere Kine i Srbije Li Kećijanga i Aleksandra Vučića.

Dolazak na samit do sada su potvrdili premijeri Češke, Slovenije, Albanije i predsednik Saveta ministara BiH. Još se ne zna sastav delegacija Poljske, Slovačke, Mađarske, Estonije, Litvanije, Letonije, Crne Gore, Makedonije, Rumunije i Bugarske, dok je hrvatski premijer Zoran Milanović pre desetak dana otkazao učešće.

( Beta/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track