NIJE MU DOBRO: Čeda Jovanović izgubio litar krvi, u opasnosti od infekcije
Foto: Twitter

Lider LDP izašao iz bolnice

NIJE MU DOBRO: Čeda Jovanović izgubio litar krvi, u opasnosti od infekcije

Politika -
Pre pet dana imao unutrašnje krvarenje, zbog čega je hitno operisan. Stanje mu se iskomplikovalo dan kasnije, pa je obavljena još jedna operacija

BEOGRAD - Lider LDP Čedomir Jovanović pušten je iz bolnice na kućno lečenje, ali ne oseća se nimalo dobro pošto je izgubio čak litar krvi.

Čedomir Jovanović je do sada imao 3 operacije kolena. On je svih ovih godina naprezao organizam do krajnjih granica, baveći se ekstremnim sportovima, planinarenjem, ronjenjem, skijanjem, zbog kako je jednom rekao, “potrebom za adrenalinom”, pa mu se to ovih dana vrlo neprijatno i vraća. Višegodišnji problemi sa desnim kolenom izazvali su preopterećenje.

Malaksao, izgubio mnogo krvi

Jovanoviću je odstranjen deo levog kolena, zbog čega je tri puta operisan, a samo prošle sedmice dvaput.Posle druge operacije, Jovanović je u subotu pušten kući, ali je malaksao s obzirom na to da je izgubio veliku količinu krvi.

"Pre pet dana je imao unutrašnje krvarenje, zbog čega je hitno operisan. Ponovo je u pitanju levo koleno. Međutim, njegovo stanje se iskomplikovalo dan kasnije, pa je obavljena još jedna operacija. Tada je krvarenje bilo zaustavljeno, ali je izgubio oko litar krvi", kaže izvor.

Odložena sednica Glavnog odbora

Jovanović je posle operacije smešten na intenzivnu negu Instituta na Banjici, a zatim otpušten na kućno lečenje."Danas ima kontrolu i konzilijum da se vidi u kakvom je stanju. Prima jake antibiotike pošto sada postoji opasnost od infekcije, jer su narednih 48 sati od operacije najrizičniji", priča naš izvor.

Čedomiru Jovanoviću je noga i dalje u protezi i rečeno mu je da mora da se odmara, zbog čega je sednica Glavnog odbora LDP, koja je trebalo da se održi juče, pomerena za sledeću nedelju.

Jovanović je prethodno čak pet puta operisao desno koleno, a razlog je dugogodišnje bavljenje raznim ekstremnim sportovima. Operaciju je imao i na letovanju ove godine, kada je na ostrvu Mikonos pao s motora. Avanturista Među njegovim avanturama je osvajanje K2, koji je drugi najviši planinski vrh na svetu. Osvojio je i Monblan, najviši vrh Alpa, a peo se i na Akonkagvu, vrh visok skoro 7.000 metara. Sa grupom od desetak skijaša bio je i u ekspediciji na planini Karakorum (Pakistan), odakle se spuštao snoubordom.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track