PREMIJER NAJAVIO PREOKRET: Vučić nudi ostavku?!
Foto: Fonet Dragan Antonić

polaže račune narodu

PREMIJER NAJAVIO PREOKRET: Vučić nudi ostavku?!

Politika -
Šef srpske vlade spreman da u okviru rekonstrukcije, počisti sve ministre, koji nisu dobro radili, ali i da sam položi račune svojim saradnicima

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić spreman je da u rekonstrukciji Vlade, za koju je potvrdio da će je biti, počisti sve ministre koji nisu dobro radili, ali i da svojim saradnicima ponudi sopstvenu ostavku, saznaje Kurir. To je, prema saznanjima Kurira, jedan od četiri premijerova scenarija, o kojima razmišlja i na prvu godišnjicu formiranja Vlade, koja je upravo danas.Sagovornik Kurira kaže da je mogućnost da njegovi saradnici to prihvate malo verovatna. - On je glavni generator svih reformi, ali jasno će staviit do znanja da će se ispitati i njegov rad - kaže izvor Kurira.Inače, tu mogućnost nagovestio je i sam Vučić pre dva dana, govoreći o tome da će biti rekonstrukcije, ali i da će svi ministri, s njim na čelu, snositi odgovornost.- Naravno da će biti odgovornosti ministara čijim radom nismo zadovoljni i moje odgovornosti u pravom smislu te reči - naglasio je Vučić. On je istakao da kad govori o svojoj odgovornosti, želi da ubrza proces, pošto zna da je priča o padu helikoptera bila smišljena zbog njega, jer je postojala namera da se iskoristi pogibija ljudi kako bi mu se napakostilo.- Što se odgovornosti tiče, bićete zadovoljni. Znam koliko sam odgovoran, kao i koliko rada i truda ulažem - rekao je Vučić.Premijer je svoju ostavku nagovestio i komentarišući koliko su sigurne fotelje nekih ministara u Vladi, konkretno mesto Zorane Mihajlović.- Zoranu cenim, a ona je u istoj situaciji kao i ostali, sa mnom na čelu - rekao je on.Kako kaže naš izvor, inače odlično upoznat s dešavanjima u Vladi da on ozbiljno razmišlja da vrati mandat narodu. Tako će se najbolje videti ko je koliko radio, građani će oceniti i njega i ministre.Zoran Stojiljković, profesor na Fakultetu političkih nauka, ne isključuje mogućnost da Vučić ponudi ostavku:- Ipak, verovatnije je da će to biti krajem ove ili početkom naredne godine, kad budu raspisani pokrajinski i lokalni izbori. Možda će i sada retorički ponuditi ostavku, pa će mu svi reći da ipak ne radi to.

Svodi bilans posle  godinu dana rada...  Vučićev kabinet
Svodi bilans posle godinu dana rada... Vučićev kabinet

Premijer otkazao sve aktivnosti po preporuci lekara SKOČIO MU KRVNI PRITISAK Premijeru Aleksandru Vučiću juče je ozbiljno pozlilo - skočio mu je pritisak i imao je problem s nepravilnim radom srca, saznaje Kurir. On zbog toga nije mogao da prisustvuje ni sednici Glavnog odbora SNS, a propustio je i još značajniji događaj - potpisivanje ugovora za izgradnju „Beograda na vodi“.Premijer se, kako saznajemo, i ministrima na jučerašnjoj sednici požalio da mu nije dobro.- Primio je dve infuzije i mora da se odmara. Premoren je i pod velikim je stresom - kaže naš izvor.Da Vučiću nije dobro najpre je juče rekao potpredsednik SNS Igor Mirović.- Vučić je ovih dana imao mnogo obaveza. Imao je jutros tešku sednicu Vlade i zbog svega toga danas neće prisustvovati sednici GO SNS, jer se ne oseća najbolje - rekao je Mirović.

Dušan Janjić

BIĆE OZBILJNE REKONSTRUKCIJE

Analitičar Dušan Janjić smatra da će Vučić pokazati odgovornost ozbiljnom rekonstrukcijom, a ne ostavkom.- Izvesniji mi je scenario smena pojedinih ministara, pa čak i izbacivanje nekih koalicionih partnera iz Vlade. Ne verujem da će ići na opciju izbora - kaže Janjić.

OPCIJE

ČETIRI SCENARIJA ZA VLADU

Promena koalicionih partneraZnačajne promene u SNSPromena na čelu VladeDa se sačekaju lokalni i pokrajinski izbori

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track