SASTANAK SA ITALIJANSKOM MINISTARKOM: Vučić i Pinoti o unapređenju saradnje u oblasti odbrane
Foto: Tanjug Dragan Stankovic

Bolji odnosi

SASTANAK SA ITALIJANSKOM MINISTARKOM: Vučić i Pinoti o unapređenju saradnje u oblasti odbrane

Politika -
Srbija je spremna da učestvuje u svim međunarodnim mirovnim misijama pod pokroviteljstvom EU i UN u saradnji sa Italijom, rekao je srpski premijer

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i ministarka odbrane Republike Italije Roberta Pinoti saglasili su se danas da, uz izuzetno visok nivo političkih i ekonomskih odnosa Srbije i Italije, ima mogućnosti da se unapredi i saradnja u oblasti odbrane.

"Srbija je spremna da učestvuje u svim međunarodnim mirovnim misijama pod pokroviteljstvom EU i UN u saradnji sa Italijom", rekao je srpski premijer, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Ministarka Pinoti zahvalila je Vladi Srbije na spremnosti za učešće pripadnika Vojske Srbije u mirovnim misijama, jer one povećavaju stabilnost u međunarodnom okruženju.

Ujedno je istakla značaj opredeljenosti premijera Vučića da doprinese stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana, koji se, kao i cela Evropa, suočava sa sve jačim tenzijama.

Vučić je istakao da Vlada Italije daje veliku podršku evropskim integracijama Srbije i uputio ličnu poruku zahvalnosti premijeru Renciju za njegove izjave podrške ostvarenju spoljnopolitičkog cilja Srbije - članstva u Evropskoj uniji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track