SEĆATE LI SE NJE: Nekad je izgledala ovako, a sada...
Foto: Fonet Dragan Antonic

Promenila je i prezime

SEĆATE LI SE NJE: Nekad je izgledala ovako, a sada...

Politika -
Rođena je 1975. godine u Beogradu. Završila je Prvu beogradsku gimnaziju, a diplomirala je na Pravnom fakultetu u Beogradu...

BEOGRAD - Sećate li se nje?

Nekad je bila deo svakodnevnog političkog života, a onda je pre neku godinu nestala iz medija, promenila prezime i nedavno se vratila na jednu od važnih pozicija u državi.

Reč je o Kseniji Milenković, a nekada Milivojević. Rođena je 1975. godine u Beogradu. Završila je Prvu beogradsku gimnaziju, a diplomirala je na Pravnom fakultetu u Beogradu.

Bila je postiplomac evropskih studija u Nemačkoj, navodi se u njenoj biografiji na sajtu Otvorenog parlamenta. Politikom je aktivno počela da se bavi kao članica stranke G 17 plus, a pre toga bila je i saradnik – istraživač u nedeljniku NIN. Od 1998. do 2002. godine radila je u Ambasadi Izraela u Beogradu, na poslovima odnosa sa javnošću i saradnje u oblasti kulture i medija. Bila je poslanica, portparolka i šefica poslaničkog kluba G 17 plus u Skupštini SCG, a od 2006. generalni sekretar Evropskog pokreta u Srbiji. Bila je poslanica i zamenica predsednika poslaničke grupe G17 plus u sazivu Skupštine Srbije od 2004. godine. Podnela je ostavku na mesto zamenice predsednika poslaničke grupe u oktobru 2004. godine, a na funkciju narodne poslanice 2006. godine.

Ksenija Milenković (Foto: Printscreen RTS)
Ksenija Milenković (Foto: Printscreen RTS)

Nakon toga je u kabinetu tadašnjeg potpredsednika Vlade Božidara Đelića bila savetnica za spoljnu politiku i evropske integracije (od 2007. do 2011. godine). Bila je zamenica šefa misije Srbije pri EU u Briselu od 2011. godine.U februaru 2015. imenovana je za v.d. direktora Kancelarije Vlade Srbije za evropske integracije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track